Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Međužupanijsko natjecanje iz “Strojarske tehnologije”

21.02.2019. 08:48
Međužupanijsko natjecanje iz “Strojarske tehnologije”


U Tehničkoj školi u Zadru danas se održava međužupanijsko natjecanje iz područja "Strojarska tehnologija". Dolazak natjecatelja je planiran do 9 i 30 sati, a samo natjecanje počinje u 10 sati. Na natjecanje je prijavljeno šest strukovnih škola (Metković, Imotski, Trogir, Šibenik, Zadar i Rijeka). Od ravnatelja Tehničke škole, Denisa Prusca, saznajemo kako se natjecanje prvi put održava po novim pravilima (WORLDSKILLS).
– Time se pokušavaju još više popularizirati strukovne discipline po novim Europskim standardima. Mediji pri tom imaju jednu od važnijih uloga, kazao je Prusac dodavši kako se gotovo istovremeno održavaju mnoga natjecanja u cijeloj državi na međužupanijskoj razini.
Pobjednici iz raznih područja (njih više od 400) dolaze na veliko finalno natjecanje u Zagreb. Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće takvo događanje u ovom dijelu Europe, a u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održat će se 27. i 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu.
Više od 400 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar, od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina CAD i CAM tehnologija te interdisciplinarnih poput robotike i mehatronike. (K.B.)