NAKON EVAKUACIJE I PRETRAGE SUD NASTAVIO S RADOM Dojava o bombi bila je lažna!

Slika korisnika mkvanja
Protiv nepoznatog počinitelja podignuta je kaznena prijava za lažnu uzbunu
Marin GOSPIĆ
Nakon pretrage sud je normalno nastavio s radom

Zadarska policija jutros je, nešto prije 9 sati dobila dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Trgovačkog i Općinskog suda u Zadru  u Ulici Franje Tuđmana. Srećom, dojava je bila lažna.

 - Pregled zgrade završio je oko 11 sati te nije ništa pronađeno. Policija  nastavlja s istragom kako bi se utvrdilo tko je nazvao i lažno dojavio. Protiv nepoznatog počinitelja podignuta je kaznena prijava za lažnu uzbunu, rekla nam je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Istaknula je kako je, odmah po dojavi, zgrada suda evakuirana te su svi  zaposlenici morali napustiti urede kako bi jedinica za protueksplozivnu  zaštitu PU zadarske mogla provjeriti zgradu. Na pretrazi su zajedno radili policijski službenici temeljne policije, kriminalističke policije i policijski službenici za protueksplozivnu zaštitu te jedan pas.

Sud nije radio tijekom jutra te su mnogobrojne stranke ostale pred policijskom trakom kojom je osigurana zgrada te zabranjen ulaz u nju.  Doznajemo kako je sud kasnije normalno nastavio s radom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)