Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paški sir Sirane Gligora stekao pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko

21.02.2019. 20:36
Paški sir Sirane Gligora stekao pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko


Sirana Gligora je i u 2019. godini dobila potvrdu Savjeta Hrvatske gospodarske komore vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga da Paški sir Sirane Gligora zadovoljava visoke zahtjeve kvalitete te da se radi o izvornom hrvatskom proizvodu čime je stečeno pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko.
Ovo nas u Sirani čini osobito ponosnima jer se radi o potvrdi kvalitete Hrvatske Gospodarske komore koja svojim djelovanjem pomaže i potiče gospodarstvenike u njihovom putu ka poslovnom uspjehu unutar i izvan Hrvatske i Europske unije. Potvrda čini Paški sir Sirane Gligora za sada jedinim sirom na otoku Pagu s oznakom Izvorno hrvatsko.
Šime Gligora, direktor Sirane Gligora navodi kako je ovo još jedna u nizu potvrda za Paški sir koji svojom limitiranošću i kvalitetom sve više plijeni pozornost kako domaćeg tako i stranog tržišta te da pored Zaštićene oznake izvornosti koju dodjeljuje ministarstvo poljoprivrede RH, ovo priznanje HGK donosi potvrdu Paškom siru i Sirani Gligora kao značajnom gospodarskom subjektu, na otoku Pagu, u Hrvatskoj i šire.
Iz Sirane Gligora javljaju kako je sljedeća na redu Zaštita izvornosti Paškog sira na razini EU, kao i to da će Sirana Gligora biti inicijator Zaštite izvornosti Paške skute čija je ovogodišnja proizvodnja u punom jeku, delicije koja postaje sve traženija u tradicionalnoj i modernoj kuhinji.