Paški sir Sirane Gligora stekao pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko

Slika korisnika mkvanja
Sljedeća na redu Zaštita izvornosti Paškog sira na razini EU
Sljedeća na redu je Zaštita izvornosti Paškog sira na razini EU

Sirana Gligora je i u 2019. godini dobila potvrdu Savjeta Hrvatske gospodarske komore vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga da Paški sir Sirane Gligora zadovoljava visoke zahtjeve kvalitete te da se radi o izvornom hrvatskom proizvodu čime je stečeno pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko.

Ovo nas u Sirani čini osobito ponosnima jer se radi o potvrdi kvalitete Hrvatske Gospodarske komore koja svojim djelovanjem pomaže i potiče gospodarstvenike u njihovom putu ka poslovnom uspjehu unutar i izvan Hrvatske i Europske unije. Potvrda čini Paški sir Sirane Gligora za sada jedinim sirom na otoku Pagu s oznakom Izvorno hrvatsko.

Šime Gligora, direktor Sirane Gligora navodi kako je ovo još jedna u nizu potvrda za Paški sir koji svojom limitiranošću i kvalitetom sve više plijeni pozornost kako domaćeg tako i stranog tržišta te da pored Zaštićene oznake izvornosti koju dodjeljuje ministarstvo poljoprivrede RH, ovo priznanje HGK donosi potvrdu Paškom siru i Sirani Gligora kao značajnom gospodarskom subjektu, na otoku Pagu, u Hrvatskoj i šire.

Iz Sirane Gligora javljaju kako je sljedeća na redu Zaštita izvornosti Paškog sira na razini EU, kao i to da će Sirana Gligora biti inicijator Zaštite izvornosti Paške skute čija je ovogodišnja proizvodnja u punom jeku, delicije koja postaje sve traženija u tradicionalnoj i modernoj kuhinji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)