"Profesorica" povijesti s lažnom diplomom Sveučilišta u Zadru godinama radila u Gimnaziji "Gospić"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sporazumni raskid ugovora o radu zatražila nakon obavijesti sa Sveučilišta
"Profesorica" povijesti godinama je radila u Gimnaziji "Gospić"

Profesorica povijesti koja je godinama predavala u Gimnaziji Gospić zaposlila se s lažnom diplomom Sveučilišta u Zadru. Otkriveno je to prošli tjedan na Sveučilištu u Zadru na zahtjev v.d. ravnatelja Josipa Štampara koji je diplome svih zaposlenika poslao na provjeru u siječnju temeljem naputka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Ta profesorica više ne radi u našoj školi. Ona je zatražila sporazumni raskid ugovora o radu i potpisala ga baš na dan kad je stigla obavijest sa Sveučilišta. Rekla je da je našla drugi posao gdje neće morati putovati. Popili smo kavu, poželio sam joj sreću na novom radnom mjestu, a onda sam se vratio u ured i otvorio poštu među kojom i pismo sa Sveučilišta u Zadru. U nevjerici sam još uvijek i sve nekako mislim da će se pokazati kako je riječ o pogrešci, kaže ravnatelj Štampar dodajući kako je profesorica bila uvijek korektna prema kolegama te vrlo predana i odgovorna prema poslu.

Njezini učenici bili su uspješni i na takmičenjima pa je tako pretprošle godine učenik 2. razreda osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti za koje ga je uprtavo ova profesorica priipremala. Zadnjih nešto više od godine dana nije radila. Prvo je bila na bolovanju zbog komplikacija s trudnoćom, a potom na rodiljnom dopustu.

Povijest jest studirala na zadarskom Sveučilištu, no kako doznajemo, iz njezine dokumentacije pohranjene u arhivi Sveučilišta proizlazi da studij nije završila, odnosno da nije diplomirala. Na koji način je pribavila diplomu s kojom se zaposlila u Gimnaziji Gospić prije 15-ak godina nismo uspjeli doznati.

Rektorica zadarskog sveučilišta Dijana Vican kazala je kako ne može komentirati ovaj slučaj koji je u javnost iznijela ministrica Blaženka Divjak gostujući na jednoj televiziji, a nakon što ju je o tome obavijestio ravnatelj škole.

- U svakom žitu ima kukolja. Naša referentica u referadi je samo na zahtjev ravnatelja izvršila uvid, a dalje će se time baviti policija i ostale institucije, poručila je rektorica .

Zadarska policija imala je sličan slučaj i prije nekolilko godina. Ispostavilo se da je u osnovnoj školi predavala mlada profesorica s lažnom diplomom profesora matematike. Priznala je kako je diplomu sama izradila na računalu kako bi mogla zadržati posao dok ne diplomira. A diplomirati na vrijeme nije uspjela zbog trudnoće. Novinarima je kazala kako zna da je napravila veliku glupost, no da je bila očajna i u teškim životnim prilikama.

Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da ima lažnu diplomu prije dvije godie bio je prijavljen bivši načelnik općine Preko. U njegovom slučaju radilo se o višoj stručnoj spremi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)