Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ministar Butković u Zadru potpisuje ugovore vrijedne 10 milijuna kuna!

22.02.2020. 17:30


Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković te državni tajnik Josip Bilaver sa suradnicima će u utorak u Županiji potpisati dodjelu sredstava za izgradnju luka kojima gospodari Županijska lučka uprava.
– Bilo je prijavljeno nekoliko projekata, a temeljem evaluacije i ocjenjivanja odlučili smo da više od 10 milijuna kuna sredstava dodijelimo Županijskoj lučkoj upravi. To će ujedno biti i prigoda za potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava iz državnog proračuna za obnovu pomorskog dobra u općoj uporabi. Prošle su sve općine Zadarske županije koje su se javile na natječaj te će dobiti potrebne iznose, a to su: Sveti Filip i Jakov, Pašman, Kali, Starigrad i Kolan, kaže Bilaver.
Velika je ovo vijest za općine koje čekaju sredstva za obnovu pomorskog dobra, ali i priznanje Zadarskoj županiji čija će Lučka uprava dobiti više od 10 milijuna kuna.
U Ministarstvu saznajemo i o kakvim je projektima obnove pomorskog dobra riječ, pa se tako navodi uređenje obalnog pojasa luke Drage – Dugovača u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna, sanacija luke Vinjerac od dva milijuna kuna, sanacija luke Mandre vrijedna milijun kuna te sanacija trajektnog pristaništa u luci Silba Žalić u iznosu od 3,5 milijuna kuna.
Potpisivanjem ugovora osobito će biti zadovoljan i novi čelnik Mjesnog odbora Silba, Nenad Burić, koji od svojega imenovanja apelira na andležne institucije da saniraju luku u Silbi, s obzirom da je znatno oštećena u prošlogodišnjem nevremenu.
– Imao sam sastanke s gotovio svim pročelnicima, sretan sam što se dio štete od nedavnog nevremena sanirao i sada dogovaramo što dalje rješavati. Najvažniji nam je plan novo trajektno pristanište koje na sjevernoj strani strani mjesta jer su sadašnja pristaništa neupotrebljiva za velike brodove, čak i ljeti kada zapuše jači maestral, kazao nam je nedavno Burić, čije je mjesto pomalo zapušteno, budući da je otok već godinama bez čelne osobe Mjesnog odbora.