Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Terkeš: Trebamo nastaviti pobjeđivati kod kuće

Autor: Matej Lordanić

20.03.2010. 23:00
Terkeš: Trebamo nastaviti pobjeđivati kod kuće

Foto: Vedran SITNICA



– Najvažniji su osvojeni bodovi. Mi smo većim dijelom utakmice igrali odlično, izuzevši nekih 15-tak minuta. Stvorili smo puno prigoda i postigli dva pogotka u prvom poluvremenu, iako je ironično da smo u drugom dijelu imali više prilika za postizanje pogotka. No, na kraju je najvažnija pobjeda kojom smo krenuli svoj uzlet prema gore na ljestvici – rekao je Terkeš


U šestoj je minuti utakmice protiv Međimurja napadač Zadra Želimir Terkeš poentirao za 1:0 i time prekinuo višemjesečni post. Podsjetimo, posljednji je put Terkeš zatresao mrežu 16. listopada protiv Intera u Zaprešiću. Terkešov je pogodak donio olakšanje igračima Dalibora Zebića, a nakon što je Santini bio precizan s „kreča”, stvari su izgledale obećavajuće za Zadrane. Ostvarenom su pobjedom zadarski nogometaši okrunili bod ostvaren protiv Dinama, a pozitivna je činjenica da je Terkeš napokon skinuo prokletstvo problema realizacije koje ga je pratilo nekoliko mjeseci.
– Najvažniji su osvojeni bodovi. Mi smo većim dijelom utakmice igrali odlično, izuzevši nekih 15-tak minuta. Stvorili smo puno prigoda i postigli dva pogotka u prvom poluvremenu, iako je ironično da smo u drugom dijelu imali više prilika za postizanje pogotka. No, na kraju je najvažnija pobjeda kojom smo krenuli svoj uzlet prema gore na ljestvici. Moram još dodati da nam svi rezultati u ovome kolu odgovaraju, a kada tome pridodate našu pobjedu protiv Međimurja, dolazimo do zaključka da smo napravili veliki korak prema ostanku u ligi. Međutim, još je puno utakmica pred nama. Trebamo nastaviti pobjeđivati kod kuće, a u gostima je svaki osvojeni bod dobar – kazao je Želimir Terkeš.
Nakon pobjede u ovome dvoboju, pogled na rezultate govori da već u četiri dvoboja proljetnog dijela natjecanja ne znate za poraz. To izgleda još bolje kada se prisjetimo da ste u te četiri utakmice imali dva vrlo teška gostovanja. Neokrznuti ste se vratili sa Šubićevca i s Maksimira.
– Osobno bih bio zadovoljniji s pobjedom nad  Karlovcem nego s remijem protiv Dinama. Više bi nam se isplatilo. No, dobro je ispalo na kraju. Te bodove s gostovanja smo potvrdili ovom pobjedom. Nadam se da nećemo stati na ovome, već da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Očekujem kako ćemo protiv Sesveta pokazati da bodovi osvojeni na gostovanjima nisu slučajnost. Puno bi nam značila pobjeda ostvarena na gostovanju.
Croatia Sesvete je na gostovanju protiv Osijeka uspjela izvući neriješeno i grčevito se bori za ostanak u društvu najboljih. Stoga je logično očekivati motiviranog domaćina koji će na sve načine pokušati doći do bodova.
– Nije ni njih lako dobiti. Sesvete su posljednje, a Osijek je pri vrhu, pa ih svejedno Osječani nisu uspjeli pobijediti na domaćem terenu. Ni nama neće biti lagano, tim više što se igra u Zagrebu. No, svakako se nadam da ćemo uspjeti nešto napraviti – optimističan je Terkeš.