Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dosad prodano trineast parcela

20.03.2011. 23:00
Dosad prodano trineast parcela


Izgradnjom poslovne zone želi se potaknuti razvoj gospodarstva na području općine, riješiti prostorne probleme poduzetnika te omogućiti moderan i siguran razvoj prostora. Osim toga očekuje se da će se otvorenjem zone otvoriti i više stotina novih radnih mjesta


Nepunih mjesec  dana od svečanosti otvaranja  radova na izgradnji komunalne infrastrukturne u poslovnoj zoni “Lonići” u Bibinjama, njihov se intetnzitet  sasvim pojačao. Ugovorena  vrijednost radova u jednoj od  najkonkurentnijih zona u  županiji, koja se nalazi uz  Jadransku magistralu na zapadnom ulazu u Bibinje iz  pravca Zadra, iznosi oko 15  milijuna kuna, a rok izvedbe  je šest mjeseci.
Po projektu dip. ing. građ.  Zdravka Rambrota iz zadarske tvrtke Gin company  d.o.o., izgradnju prometnica,  vodovoda i odvodnje u iznosu  od 13,2 milijuna kuna izvodi  tvrtka Sarađen d.o.o. iz Stankovaca, a radovi na instalaciji  struje i telekomunikacija u  vrijednosti od 1,4 milijun kuna povjereni su tvrtki Konektor iz Sukošana.
– Zbog izuzetne atraktivnosti poslovne zone naslonjene na grad Zadar interes  investitora je izuzetno velik.  Parcele je zasad kupilo 13  investitora koji su već predali  zahtjeve za izdavanje lokacijskih dozvola. Kada ova prva faza uređenja zone bude  gotova, za šest-sedam mjeseci  sve će biti spremno za početak  njihova rada, najavljuje načelnik Nino Šimunić ističući da je  ovaj važan projekt sa 50 hektara darovanog zemljišta  omogućila Vlada Republike  Hrvatske. 
Izgradnjom poslovne zone  želi se potaknuti razvoj gospodarstva na području  općine, riješiti prostorne probleme poduzetnika te omogućiti moderan i siguran razvoj prostora. Osim toga  očekuje se da će se otvorenjem zone otvoriti i više  stotina novih radnih mjesta.
– Zona omogućuju da se  Bibinje nastave razvijati kao  cjelina, a osim toga doprinosi  i očuvanju prirodnih resursa  na našem području. Ovdje se  stvaraju novi obrisi Bibinja  kao urbanog središta, ustvrdio je Šimunić.
Izgradnjom i razvojem zone  dugoročno će se riješiti potrebe poduzetnika za poslovnim prostorom, omogućiti poduzetnicima poslovno povezivanje, racionalizacija poslovanja i zajedničko korištenje pripadajuće infrastrukture.
– Zona je najbolji odgovor  na gospodarsku krizu, zaključio je Nino Šimunić.