Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmeta: SDP već podijelio ministarske fotelje, a “zec još u šumi”

20.03.2011. 23:00
Kalmeta: SDP već podijelio  ministarske fotelje, a “zec još u šumi”


Ni 90-ih se nismo bojali, a sada se SDP boji jer naša borba protiv korupcije snažno kuca na njihova vrata. Drugovi i drugarice nas nazivaju lopovskom strankom i traže izbore, kazao je, a sve zato što se boje našeg skorog uspjeha, poručio je Kalmeta i izrazio sigurnost u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima


Hvala svima koji su prije 21 godinu bili za Hrvatsku, HDZ i dr. Franju Tuđmana, rekao je potpredsjednik HDZ-a, prvi čovjek zadarskog HDZ-a, ministar Božidar Kalmeta u svom govoru praćen burnim pljeskom više od tisuću nazočnih članova i simpatizera u benkovačkoj sportskoj dvorani na obilježavanju 21. obljetnice osnivanja benkovačkog HDZ-a i bezuspješnog pokušaja atentata na Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a.
Protiv HDZ-a iz svih topova
– Danas se protiv HDZ-a iz svih oružja vodi politički rat, tuče nas se iz svih topova. Priča je uvijek ista, od toga da smo stranka opasnih namjera do toga da smo lopovska stranka. Sve je to dobro znana kuhinja SDP-a i ja im i ovdje iz Benkovca poručujem da nas neće uspjeti srušiti i da se mi ni u snu ne bojimo crvenih ‘pikzibnera’, povikao je Kalmeta dodajući kako HDZ neće posustati u borbi za dovršenje pregovora za ulazak u EU, kao ni u borbi protiv kriminala, korupcije te borbi za gospodarski oporavak zemlje.
Govoreći o parlamentarnim izborima Kalmeta je rekao da je SDP već podijelio ministarske fotelje iako, kaže, ‘zec nije na ražnju već još u šumi’. HDZ će to, kazao je, izdržati i pokazati što su učinili za boljitak Benkovaca, Zadarske županije i Hrvatske.
– Ni 90-ih se nismo bojali, a sada se SDP boji jer naša borba protiv korupcije snažno kuca na njihova vrata. Drugovi i drugarice nas nazivaju lopovskom strankom i traže izbore, kazao je, a sve zato što se boje našeg skorog uspjeha, poručio je Kalmeta i izrazio sigurnost u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.
– Kada govorimo da su naši politički konkurenti nesposobni, mi ih ne mrzimo, već govorimo istinu. U studenom će se vidjeti kom’ opanci, kom’ obojci. Insuniraju virtualni animozitet, zato jer se boje izbora. Pa da samo Benkovac glasa za HDZ imali bismo šest posto iz onih njihovih anketa, zaključio je Kalmeta.
Pozdrav Gotovini
Saborski zastupnik i benkovački gradonačelnik Branko Kutija, predsjednik gradskog HDZ-a podsjetio je da je iz Benkovca prije 21 godinu krenuo val nepobjedivosti HDZ te se stranka s današnjih tisuću članova “pokazala i dokazala”.
– HDZ konstantno dobiva povjerenje građana i vraća ga krupnim infrastrukturnim i kapitalnim projektima. Samo u posljednjih godinu dana obnovili smo sedam škola, rekonstruirali smo Vukovarsku ulicu, gradimo magistralni vodovoda Benkovac – Lišane Ostrovičke, započinjemo gradnju dviju stambenih zgrada na Baricama i sanaciju 23 stambene zgrade u Benkovcu, za deset učionica proširit ćemo benkovačku školu, nabrajao je Kutija te je podsjetio na 41 poginulog hrvatskog viteza i ubijena 235 civila u obrambenom, Domovinskom ratu za koje je dosad odgovarala samo Zorana Banić.
– Pozdravljam sve zatočene generale na čelu s počasnim benkovačkim građaninom, generalom Antom Gotovinom. Željno vas očekujemo, zaključio je Kutija.
Na pozornicu je izašla i saborska zastupnica Neda Klarić i zadarski župan Stipe Zrilić.
– Srećom, atentat na dr. Franju Tuđmana nije im uspio. U protivnom, danas ovdje ne bi bila hrvatska zastava već nekakva čudnovata zastava s, također čudnovatim oznakama, naglasio je župan Zrilić.
Pored navedenih skupu su nazočili saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ivo Grbić i Šime Đurđević, državni tajnik Zoran Šikić, osnivači HDZ-a, Kluba utemeljitelja HDZ-a predsjednika Zlatka Begonje, Mladež HDZ-a i drugi.
Program je vodio benkovački radijski novinar Mihovil Mijo Brkić. A osim Colonije nastupila je domaća muška klapa Asseria i pjesnik Ivan Vidović iz Stankovaca. 
Ispred dvorane postavljen je šator gdje se nudila hrana i piće za sve posjetitelje slavlja. Prethodno su visoka izaslanstva na Trgu dr. Franje Tuđmana položila vijence i zapalila svijeće za poginule branitelje.
 


HDZ-u U BENKOVCU PJEVALA COLONIA
Indira: Vi ste gospodine Kalmeta večeras najveći bećar!




Među prvima rođendan benkovačkog  HDZ-a je čestitala najpopularnija dance-grupa u Hrvatskoj Colonia.
– Jako volim šarmantne muškarce, a Vi  ste gospodine Božidare Kalmeta večeras  ovdje u uzavreloj benkovačkoj dvorani najveći bećar, tim je riječima, upućenim ministru Kalmeti, na oduševljenje nazočnih,  frontmenica Colonije Indira Ira Vladić započela svoj subotnji koncert. Indira je potom s pljoskom žestice visoko u ruci  zaželjela HDZ-u “još najmanje tisuću rođendana”, te na pozornicu pozvala Kalmetu.  Došavši na pozornicu Kalmeta je u čast 21.  rođendana benkovačkog HDZ-a, uz frenetični aplauz zajedno s Indirom otpio i  nazdravio iz pljoske presvučene s kožom.


 


OBILJEŽENA I 21. OBLJETNICA HDZ-a SUKOŠAN
Zrilić: Ne nasjedajte olakim obećanjima


U sukošanskom Domu mladeži u subotu  je obilježena  21. obljetnica Općinske organizacije HDZ-a Sukošan.  Na svečanoj sjednici bili su i ministar Božidar Kalmeta,  kao i saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ana  Lovrin, Ivo  Grbić i Branko Kutija. Na proslavu je došao i  župan Stipe Zrilić, prvi predsjednik  sukošanskog HDZ-a  Mile Ivković i ostali HDZ-ovi županijski i gradski dužnosnici.
Predsjednik sukošanskog HDZ-a Tomislav Dražić  podsjetio je nazočne na osnivanje mjesnog HDZ -a, kada  je na blagdan Sv. Josipa prije 21 godinu na trgu Gornja  vrata, na veličanstvenom skupu, prigodom osnivačke  skupštine potpis na pristupnicu stranki stavilo preko 500  Sukošanaca.
– HDZ je pobjednička stranka i u kontinuitetu 15  godina obnaša općinsku vlast. Danas je Sukošan općina  koja  ostvaruje svoju viziju razvoja, naglasio je Dražić.
– Svjesni smo pogrešaka i ljudskih slabosti u svojim  redovima. HDZ provodi uspješnu politiku oporavka  gospodarstva, zato ne nasjedajte olakim obećanjima,  istaknuo je Stipe Zrilić.