Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kapetan Romano zaustavio i Brod

20.03.2011. 23:00
Kapetan Romano zaustavio i Brod


Odigravši susret s Brodom borbeno, brzo i samopouzdano, Zadrovi rukometaši poslušali su svoga trenera Romana Perinovića te su tako u svojoj dvorani položili na pleća prvoplasirani Brod Konstruktor a da neizvjesnosti gotovo nije ni bilo. U ovom dvoboju bili su Perinovićevi igrači srcem i tehnički puno pripremljenija momčad za “run and gun” rukomet te je bez posljedica prošlo to što svoga trenera nisu poslušali u savjetu da goste svedu na 20-ak golova jer su ih sami postigli devet više od protivnika.
Otvorili su domaći s vidljivim grčem zbog važnosti susreta i u četvrtoj minuti s golovima Filipa Šutala Zadar je gubio 0:2. Na dva jedan smanjuje Nino Jerak u silovitomu proboju kroz trojicu, pokazujući svojoj momčadi što treba kada se srce stisne. No u sljedećemu napadu Jerak, koji u ovomu susretu nije škrtario s iznimnim rješenjima, promašuje prvi od dva svoja sedmerca. Izjednačuje visoko leteći Josip Peša a Oroz u devetoj minuti ponovo dovodi goste u vodstvo, zadnje na utakmici. Od tada do kraja susreta na terenu je bila samo jedna momčad – ona rukometnoga akademika Perinovića.
Tomislav Zelić izjednačuje prvim od svojih devet golova, zaplivavši nakon dodavanja Nina Jeraka, u sponi koja je večeras besprijekorno funkcionirala. Ivan Mijolović dovodi Zadar u prvo vodstvo, a nakon što je Oroz promašio sedmerac Jerak podiže na dva razlike. Janjić smanjuje da bi Peša, nakon što se vratio s odrađene dvije minute kazne, ponovo povećao na dva razlike. Poslije jedne od brojnih izvrsnih obrana Ivana Cote, Tomislav Zelić dovodi Zadar na +3. Kristijan Brkljača kod  9:6 potvrđuje +3 te Zadrov trener zove time-out, očito vidjevši kako je protivnik zreo za razbijanje, savjetujući svoje igrače da ne igraju preširoko i da snažnije izlaze van. Nakon predaha Zadar pojačava kretanje te Jerak sprema jednu loptu iza leđa gostujućega vratara u momentu kada su se suci spremali oduzeti je, a u sljedećemu napadu Mijolović povećava na +5 i tjera nas pomisliti kako je večeras divno gledati Zadra.
Na + 6 domaći dolaze poslije dvije gotovo identične polukontre, gdje je Jerak filigranski  našao Zelića koji je zatim mikroskopski precizno završio oba napada za 13:7. Nakon Brkljačina gola iz kontre Zadar ima 15:8 i protiv lidera nevjerojatnih 7 razlike, koji ipak do kraja poluvremena smanjuje na 15:10.
Promijenivši u nastavku vratara te ušavši s flasterom Filipovića na Jeraku, gosti u nastavku dolaze na 16:12. Zadrova kriza, kao i početkom prvoga dijela, ne traje dugo, a nakon golova Mijolovića i Zelića Surać presijeca jednu loptu i dugim korakom od gola do gola ponovo dovodi Zadar na +7. Istu spektakularnu otmicu i bijeg ponavlja Surać za 20:13, a to mu uspijeva još jednom kada nesebično poslužuje Jeraka, koji nakon toga gola u napadu za 25:17 i osam razlike ponovo prolazi kroz trojicu za još jedan svoj bravurozni potez. Prednost od šest do osam golova Zadar održava do kraja susreta da bi na konačnih 35:26 i plus 9, pošto je Cota Šutalu skinuo sedmerac, podigao Josip Peša petim golom na svoj imendan. Susret zaključuje raspoloženi Ivan Cota sa dvije sigurne obrane, ne dopustivši gostima smanjivanje najveće razlike u susretu.
Zadrani nadahnuti, pokretni, željni borbe, bez slaboga mjesta u ekipi, istoga daha i duha, ovom su se važnom pobjedom vjerojatno uvjerili kako su momčad za puno veće domete te razvedrili pogled zadarskih rukometnih zaljubljenika.
 


ZADAR – BROD KONSTRUKTOR 35 (15) : 26 (10)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 150. Suci: Ivan Klapež i Ivan  Pervan (oba Trilj).
ZADAR: Bobanović, Zelić 9, Merhar, Šeremet, Maričić, Šimičević,  Jerak 6, Mijolović 6, Brkljača 5, Humbolt, Surać 4, Peša 5, Cota (20  obrana). Trener: Romano Perinović. Pomoćni trener: Igor Nikolić.
BROD KONSTRUKTOR: Oroz 1, Filipović 3, Janjić 2, Brechelmacher, Dragičević 5, Bubalo (7 obrana), Šutalo 11 (4), Rašić,  Okružnik 2, Sarić, Šlibar 2, Tolić (4 obrane). Trener: Senad  Baranja.
Sedmerci: Zadar 0 (2);  Brod Konstruktor 4 (6).
Isključenja: Zadar Slad 8 minuta;  Brod Konstruktor 4 minute.




 


Zelić: Nema više darivanja bodova


– Odlična utakmica, u zadnjih godinu dana jedna od boljih. Obrana  odlična, polukontra odlična, napad jako dobar, malo tehničkih grešaka,  borbenost na nivou. Dobiti prvu ekipu na tablici 9 razlike stvarno je velik  rezultat. Nama je ova pobjeda važna zbog ostanka u ligi i idemo dalje  sljedeće kolo u Labin gdje moramo potvrditi dva boda, gdje ćemo isto tako  ići na pobjedu i ako ponovimo ovakvu igru mislim da bismo u svim sljedećim  susretima trebali biti blizu pobjede – rekao je domaći trener Romano  Perinović.
– Ušli smo u utakmicu napaljeni, borili smo se svi, od prvog do zadnjeg.  Svaka nam je utakmica kvalifikacijska i ne smijemo ništa više gubiti,  pogotovo ne doma – nema više darivanja bodova drugim ekipama.  Utakmicu u prošlom kolu, koju smo izgubili jedan razlike – ono u životu  nisam izgubio. Hvala publici što je došla – rekao je Tomislav Zelić, na  utakmici  s Brodom Zadrov najbolji strijelac.
– Bio je za nas to splet nesretnih okolnosti. Došli smo bez pet igrača ovdje  i ovaj tjedan smo imali poteškoća na treninzima, što se odrazilo na utakmici.  Ušli smo prvih 10 minuta u utakmicu dobro i onda iks okolnosti. Ne želimo  kukati, čestitamo ekipi Zadra na fer i korektnoj igri – pobijedio je bolji – rekao  je gostujući trener Senad Baranja.


 


Prva HRL


Rezultati 19. kola: Zadar – Brod  Konstruktor 35:26, Spačva – H. dragovoljac 47:31, Županja – Senj Wallenborn 25:28, Osijek – Mladi rudar  18:18, Prelog – Umag 34:40, Ivančica  – Đakovo 24:30, Kaštela Adriachem –  Crikvenica 34:22.
Redoslijed: Spačva, Senj W. 26, Kaštela Ad., Brod K. 25, Đakovo 22, Osijek, Ivančica 21, Županja, Crikvenica 19, Umag 16, Zadar, H. drag. 13, M. rudar 11, Prelog 9
 Raspored 20. kola (26./27. ožujka):  Mladi rudar – Zadar, Đakovo – Prelog,  Umag – Županja, Senj Wallenborn –  Kaštela Adriachem, Crikvenica – Spačva,  Hrvatski dragovoljac – Osijek, Brod Konstruktor – Ivančica


 


Hamburg slavio u derbiju


U jučer odigranom derbiju 25. kola njemačke rukometne Bundeslige Hamburg je s uvjerljivih 35:22 slavio na gostovanju kod Füchse Berlina. Već od rane faze lider prvenstva zagospodario je Max Schmeling Halleom, ne dopuštajući “lisicama” da u niti jednom trenutku ozbiljnije ugroze pitanje pobjednika. Prednost gostujuće momčadi najčešće se iskazivala dvoznamenkastim brojkama, a od 19:9 na poluvremenu do kraja se uspjela i popeti do najvećih plus 13. Ivan Ninčević, Zadranin u redovima trenutačno trećeplasiranog sastava, pored svog je imena upisao tek jedan neuspio pokušaj s linije sedam metara, dok je u slavlju Hamburga Domagoj Duvnjak sudjelovao s tri, a Igor Vori s dva pogotka.
A. PROVIĆ


 


DRUGA HRL – JUG (Ž), 16. KOLO
KAŠTELA – ZADAR 29 (13) : 24 (11)


KAŠTELA: Mandarić, Bučić, A. Ivanović 2, Bajto 1, Perković 3,  Borojević 1, B. Vukorepa, J. Ivanović 1, Stojan, Kaličanin 4, Frleta 3,  Kovač, Runčić, M. Vukorepa 11. Trener: Željko Kovač.
ZADAR: Smoljo, Opsenica 6, Nekić 5, Jurić, Jurčević 4, Hrboka 1, P.  Maruna, M. Maruna, Rončević, Katarić 2, Zekanović 3, Perak, Mutić 3,  Dujmović. Trener: Damir Samaržija.
Da su zadarske rukometašce imale malo više samopouzdanja rezultat je  mogao biti povoljniji. Ovako su odigrale u grču i respektu prema protivnicima  koje su ih pobjedile i u Mocirama. U drugom dijelu drugog poluvremena  kada se moglo nešto učiniti usljedilo je nekoliko isključenja i još jedan poraz  Zadranki.
Č. FABULIĆ