Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Malo sam nervozan, nadam se da će u Kini biti sve u redu

20.03.2011. 23:00
Malo sam nervozan, nadam se  da će u Kini biti sve u redu


Prvo trebam proći liječnički pregled pa ćemo vidjeti – kaže Terkeš o angamžanu na Dalekom istoku


Neobična subota  na Stanovima. Tešku utakmicu, mnogo više borbenu, nego  lijepu za oko, odlučio je Želimir Terkeš, pogotkom u završnici, kojim je vratio mir u  zadarsku svlačionicu. No baš  on više neće stanovati na toj  adresi, već nekoliko tisuća kilometara dalje, u kineskom  klubu Chongqing Lifan. Nije,  sad već bivši napadač Zadra,  htio mnogo govoriti o tom  transferu, jer ni on sam još  uvijek ne zna što ga čeka. No,  kako su Dalibor Zebić, trener  i Josip Bajlo, sportski direktor, na konferenciji za novinare objavili njegov odlazak, morali smo izvući nekoliko riječi iz njega.
– Samo znam da idem s  nervozom. Sve je to novo za  mene, ne znam još što me  čeka. Prvo trebam proći liječnički pregled pa ćemo vidjeti. Nadam se da će sve biti u  redu – kazao je Terkeš o svojoj  novoj destinaciji, gdje bi se  trebao zadržati osam mjeseci.
Tamo igraju i Stjepan Jukić, Dario Dabac, te Ivan  Bošnjak, što bi mu svakako  trebalo olakšati prilagodbu, a  klub, koji je lani ispao iz prve  lige, teži povratku u elitni  razred kineskog nogometa.  Što se, pak, tiče Prve HNL,  Zadar se ovom pobjedom izjednačio s Osjekom na diobi  10. mjesta i ostavio Lokomotivu u opasnoj zoni, na  četiri boda manje.
– Svi bodovi su važni, naročito kući. Najvažnije je da  kući pobjeđujemo izravne  konkurente u donjem dijelu  tablice, Lokomotivu, Osijeka,  Dragovoljca… Ako to ostvarimo, ne sumnjam da ćemo  ostvariti naš cilj – zbori Terkeš, kao da je još igrač Zadra.
A koliko će nedostajati Zebićevoj momčadi, moglo se  već vidjeti. Jer riječ je o  igraču, koji, ako je u dobrom  fizičkom stanju, može napraviti razliku. Zadar se ionako  muči s ubacivanjem lopte u  mrežu, zabio je samo jedan  pogodak u proljetnih 360 minuta plus nadoknade, a sada  je ostao i bez strijelca tog  jedinog pogotka.
– I ovoga puta smo se dosta  mučili, borili. U prva tri kola  proljetnog dijela smo imali  dosta problema s realizacijom  i to se ponovilo, ali najvažnije  je da smo na koncu ipak  uspjeli zabiti taj jedan pogodak vrijedan tri boda. Ispalo je da smo u prvom poluvremenu igrali bolje, a u  drugom zabili gol, takav je  nogomet. Sve u svemu, mislim  da smo zasluženo pobijedili –  zaključio je Terkeš, koji se već  pozdravio sa suigračima, trenerima i vodstvom kluba, te  krenuo u svoju prvu inozemnu avanturu, ne računajući  BiH. Iz ove perspektive,  možemo mu samo poželjeti  sreću, te da ga jednoga dana  ponovno vidimo u zadarskom  dresu.


Terkeš u Zadru




             sezona          nastupi         rang          minuta  golovi
            2004./05.          15        Prva HNL          1357     4
            2005./06.          19        Druga HNL       1387     11
            2006./07.          30        Druga HNL       2552     12
            2007./08.          28        Prva HNL          2392     21
            2008./09.          24        Prva HNL          1724     7
            2009./10.          29        Prva HNL          2290     4
            2010./11.          13        Prva HNL          853       3


Zadar bez gola 375 minuta


Kad se sve zbroji, Zadar je  bez pogotka bio punih 375 minuta. Nakon što je Ivan Santini u  18. kolu iz jedanaesterca zabio  Slaven Belupu na Stanovima u  65. minuti Zadar je bez pogotka  (Cibalia 0:0, Hajduk 0:2, Zagreb  0:1) bio sve do 80. minute  dvoboja s Lokomotivom.