Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjeda kojoj se ne gleda u zube

20.03.2011. 23:00
Pobjeda kojoj se  ne gleda u zube


Mučili smo se cijelu utakmicu, ali najbitnije je da smo zabili i uzeli tri boda – kaže Marin Con


Piši tri, zaboravi odmah. S tom parolom nogometašima Zadra će sigurno biti arhivirana Lokomotiva koju će još pamtiti po Terkešu koji je zabio za pobjedu i odigrao posljednju utakmicu u “plavom” dresu. Pobjedama se ipak na Stanovima ne gleda u zube kada su relativno rijetka pojava. Ne gleda joj u zube ni Jakov Surać koji ključnim u pobjedi ističe strpljivost svojih suigrača.
– Dobili smo zasluženo. Bilo je teško igrati protiv zatvorene formacije koju je Lokomotiva postavila u ovoj utakmici. Bili smo strpljivi, čekali svoju priliku i srećom Terkeš je znao iskoristiti kad se ukazala. Drago mije zbog njega da se na najbolji način oprostio od dresa Zadra. Bit će nam teško bez njega i sa spoznajom da ostajemo praktički na jednoj špici Santiniju te ćemo trebati u ovoj stanci smisliti novo rješenje za tu poziciju.
Ante Puljić je zadovoljniji bio prvim poluvremenom.
– Priželjkivali smo tri boda da nam donese mir pred nastavak prvenstva. Stvarali smo pritisak prvo poluvrijeme i nismo loše stajali, dok je u drugom dijelu bilo problema. Orijentirali smo se uglavnom na duge lopte na Santinija, što nije davalo nekog ploda. Na kraju smo ipak uspjeli ugurati loptu iza leđa Lokomotivinog golmana i sigurno nam je to podiglo samopouzdanje pred teške ispite koji nam slijede.
Puljićev kolega u zadnjem redu Marin Con bio je stabilan kao uvijek.
– Mučili smo se cijelu utakmicu, ali najbitnije je da smo zabili i uzeli tri boda. Bilo je teško za igrati, sigurnije smo djelovali u prvom poluvremenu. Srećom gosti nisu uspjeli kazniti neke naše pogreške kao što smo mi njihovu, i kad se ovako završi, onda ne možemo biti nezadovoljni.
 


Mršić se žali na publiku




Antonio Mršić izrazio je zadovoljstvo pobjedom i nezadovoljstvo, kako je rekao, nestrpljivošću jednog dijela publike na Stanovima.
– Bilo je teže nego što se očekivalo. Možda je ovako slađe kada nakon loše prezentacije na terenu uzmete tri boda. Teško stvaramo pritisak na domaćem terenu, svi nam se protivnici osim Dinama i Hajduka zabiju u svoju polovicu i ovako mladi i neiskusni nemamo potrebnu sigurnost u igri. Zato nam smetaju stalni uzvici domaće publike koji, izgleda, izgube strpljenje već nakon prvih 30 minuta. Igrao sam po svim terenima u Hrvatskoj i svagdje se bodri svoja momčad do zadnje minute, a ovdje to valjda nije slučaj i to nama mladim igračima pada jako teško.