Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kata Šare i Bruno Serdarević prvaci Hrvatske

20.03.2012. 23:00
Kata Šare i Bruno Serdarević prvaci Hrvatske


Na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu održanom u Kostreni članovi Velebita iz Benkovca nastupili su u semi contactu u kategoriji juniora i seniora. Benkovčane su vodili treneri Mario Brzoja i Boris Pavičić. Boje kluba branili su juniorka Kata Šare (-55 kg), koja je nastavila dobar niz svojih borbi i postala novom državnom prvakinjom. Nakon izlučnih borbi u finalu se susrela s Petrom Miskić (Tigar, Karlovac), koju je pobijedila bodovnom razlikom te još jedanput pokazala svoje kvalitete.
Nešto manje uspješan bio je Katin brat, Roko Šare koji, premda je još uvijek stariji kadet, nastupa u juniorskom uzrastu. Nakon tri pobjede Roko se u finalu susreo s Robertom Basarom (Tigar, Karlovac) i porazom u finalu postao viceprvakom Hrvatske. U juniorskoj konkurenciji iako još uvijek starije kadetkinje, Marijeta Kokić (-55 kg) i Martina Genda (-60 kg), natjecanje su počele pobjedama, ali su u drugom krugu zaustavljene u borbi za medalju.
U seniorskoj konkurenciji nastupio je Bruno Serdarević (-84 kg), i postao novi državni prvak te je zajedno s Katom Šare stekao status reprezentativca. Shodno kalendaru WAKO saveza Šare bi boje reprezentacije trebala braniti u rujnu u Bratislavi, a Bruno Serdarević u prosincu u Bukureštu.