Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Rad HDZ-a vidljiv je na svakom koraku u Općini

20.03.2012. 23:00
Rad HDZ-a vidljiv je na svakom koraku u Općini


U sklopu unutarstranačkih izbora Hrvatske demokratske zajednice u Preku je održana Izborna skupština općinske organizacije. Izborna skupština održana je u velikoj dvorani POU „Dom na žalu” , a nazočilo je 120 članova stranke iz svim temeljnih ogranka Preko, Poljana, Sutomišćica, Lukoran i Ugljan. Za novog predsjednika Općinske organizacije izabran je dosadašnji predsjednik Ante Jerolimov kojem je ovo početak četvrtog mandata, dva puna i jedan od 2001. do 2003. godine.
Pred Izbornu skupštinu održani su izbori za članove i predsjednike temeljnih ogranaka. Novoizabrani predsjednici za TO Preko je Ante Brižić, Poljana Teo Ivanov, Sutomišćica Goran Pavin, Lukoran Marino Sandalić i Ugljan Endi Ćuća.
Rad Izborne Skupštine počeo je himnom Lijepa naša i minutom šutnje za sve pale hrvatske branitelje, prvog predsjednika Dr. Franju Tuđmana i preminule članove stranke. Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Preko Ante Jerolimov otvorio je rad Izborne skupštine, a nakon izbora članova radnih i operativnih tijela Skupštine podnio je Izvješće predsjednika Općinskog odbora HDZ-a o dosadašnjem radu.
– Dosadašnji Općinski odbor od oko 20-ak članova vrijedno
je radio u protekle četiri godine. Rad HDZ-a Preko vidljiv je na svakom koraku u Općini, počevši od izgrađene infrastrukture vode i odvodnje, uređenja obala, luka i lučica u svim mjestima Općine Preko, asfaltiranje i uređenje cesta, uređenja mjesnih groblja. Inicirali su osnivanje komunalnih tvrtki koje skrbe o izgradnji krupne infrastrukture, uređenju javnih površina, plaža, poslovima odvoza komunalnog otpada, uređenje šumskih puteva i protupožarnoj zaštiti. U primarnoj zdravstvenoj zaštiti odnosno hitna medicinska služba kupili smo brod za hitne intervencije, pomogli uređenju ambulanti, uredili laboratorij, ured za prometnu policiju, naglasio je Jerolimov.
Tajnim glasovanjem izabran je novi Općinski odbor u koji su osim predsjednika temeljnih ogranaka imenovani Ingrid Melada, Jadranka Selak, Valentin Gregov, Danijel Štrmelj, Damir Korenov, Slavko Vidaković, Kristijan Smud, Maja Dunatov i Vjeko Mazić. U Nadzorni odbor izabrani su Mladen Lucin, Mile Ivin, Mirko Bacalja, Darijo Korenov i Ermin Nezirević.