Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Volim svoje zdravlje

20.03.2012. 23:00
Volim svoje zdravlje


Ovaj dan će se obilježiti prodajom narcisa na biogradskoj rivi. Za tu će se prigodu ispred zgrade biogradske Gradske uprave postaviti nekoliko štandova na kojima će se uz kupnju narcisa moći dobiti i brošure o očuvanju zdravlja, kao i korisni medicinski savjeti stručnih osoba


I ove će godine Biograd sudjelovati u velikoj svehrvatskoj akciji “Dan narcisa”, koja se diljem zemlje obilježava 24. ožujka. Hrvatski Forum protiv raka dojke i “Europa Donna” – Sekcija Zadar ovim akcijama podižu svijest žena o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Prema statistikama u Hrvatskoj godišnje od ove bolesti umire oko 900 žena. Cilj Udruge “Europa Donna” je pomoći u smanjivanju smrtnosti od te opake bolesti, ali i učiniti najviše moguće kako bi se oboljele žene izliječile.
– Naše je djelovanje usmjereno prema tomu da žene upoznajemo s ovom opakom bolešću, informiramo ih o načinima prevencije kao i o liječenju bolesti. Novcem koji prikupimo u akcijama direktno pomažemo bržoj dijagnostici i uspješnom liječenju raka dojke, kažu u zadarskoj sekciji Udruge “Europa Donna”.
– Tako smo prošle godine zadarskoj bolnici donirali 70.000 kuna za transfuziološku ležaljku i Vacora uređaj, koji služi za bolju dijagnostiku raka dojke. Valja naglasiti da su u lanjskoj akciji prikupljanja sredstava sudjelovale žene iz Benkovca, Biograda, Nina te s iz mjesta Kukljica, Kali, Preko, Sutomišćica na otoku Ugljanu, a broj žena koje se priključuju ovim akcijama je iz godine u godinu sve veći, ističu u Udruzi “Europa Donna”.
Ove će se godine “Dan narcisa” održati pod motom “Volim svoje zdravlje”, a kupnjom narcisa svatko može dati svoj, makar i mali doprinos ovoj humanitarna akciji.
Kako je odlučilo biogradsko Povjerenstvo Udruge Zdravi grad, ovaj dan obilježit će se prodajom narcisa na biogradskoj rivi i to u vremenu od 10 do 12 sati. Za tu prigodu ispred zgrade biogradske Gradske uprave postavit će se nekoliko štandova na kojima će se uz kupnju narcisa moći dobiti i brošure o očuvanje zdravlja, kao i korisni medicinski savjeti stručnih osoba koje će u to vrijeme također volontirati na tom prostoru.