Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rođendanska fešta Latice uz tortu i riblje specijalitete

Autor: Irena Jurjević

20.03.2013. 23:00
Rođendanska fešta Latice uz tortu i riblje specijalitete

Foto: Marin GOSPIĆ



Dječji vrtić Latica je svoj 22. rođendan proslavio veselo i uz slavljeničku tortu koju im je za tu prigodu napravila slastičarnica Tiramisu. Zahvaljujući podvodnim ribolovcima djeca iz Latice su imala prilike ručati morske specijalitete koje je za njih pripremilo osoblje restorana Kod Stipe. U sklopu akcije koja je prošlog vikenda okupila pomorce iz cijele regije vrtiću Latica uručeno je pedesetak kilograma ribe i mekušaca.
– Dario Marinov, naš reprezentativac u podvodnom ribolovu, predložio je da poklonimo nekom ulov što smo na kraju i napravili. Evo potrefilo nas je i da smo nešto ulovili, s obzirom na činjenicu da je godišnje vrijeme takvo kada je lov ribe manji. Ipak, nadamo se da ćemo ovu akciju uspjeti i ponoviti u neko povoljnije toplije razdoblje kada ćemo moći uloviti još više ribe, kazao je Martino Čulina u ime podvodnih ribolovaca okupljenih oko akcije proteklog vikenda.
Jučer se u Latici jelo hobotnicu na salatu, marsejsku riblju juhu, ali i pohane riblje filete. Sve ulovljeno jučer nije pripremljeno tako da će vrtićki polaznici riblje specijalitete imati prilike jesti još nekoliko puta. Uhvaćena riba će se u međuvremenu čuvati u restoranu Kod Stipe, koji će Latici bez naknade spremiti svih pedeset kilograma ribe.
– Ovo je prvi puta da imamo ovakvu feštu, jer smo prvi puta primili i ovakav dar, a za koji možemo zahvaliti našim podvodnim ribolovcima, kazala je ravnateljica dječjeg vrtića Latica Vesna Penjalov.
– Kroz dječji vrtić Latica je u 22 godine postojanja prošlo 617 djece. Vrtić je na inicijativu udruge tjelesnih invalida na početku krenuo s jednom skupinom kada se pokazala potreba među djecom s motoričkim oštećenjima. Ubrzo se vrtić otvorio i za programe s drugim vrstama oštećenja, a ustanovu su polazila i djeca bez teškoća u sklopu integrativnih programa. Ipak, naposljetku vrtić se orijentirao na djecu s poteškoćama u razvoju i danas u njemu boravi 72 djece, kazala je Penjalov, dodajući kako se s djecom bave do odlaska u školu i nažalost za sada u dvije smjene, budući da još čekaju preseljenje u veći prostor.
U međuvremenu, svaka pomoć je uvijek dobrodošla pa se mališanima Latice može pomoći donacijom posebnih pomagala, kao didaktičkim materijalom koji u vrtiću uvijek mora biti prisutan kada je u pitanju rad s djecom.