Agro Lika radnicima duguje milijun kuna za pet plaća

Slika korisnika admin
Ante VIDOVIĆ

Radnici i bivši radnici Regionalne veletržnice Benkovac u stečaju organizirali su jučer mirni prosvjed ispred porte tržnice zajedno sa svojim opunomoćenikom i pravnim zastupnikom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedranom Uranijom. Na prosvjedu su upozorili kako im zakupoprimac Agro Lika duguje pet plaća i pozvali državi da učini sve za spas tvrtke kojoj je bila vlasnik i koju je odvela u stečaj.

- Razlog organiziranja ovog mirnog prosvjednog skupa su neisplaćene plaće bivšim i sadašnjim radnicima od rujna prošle godine pa nadalje. Agro Lika radnicima duguje oko milijun kuna za plaće, doprinose i druga materijalna prava. Nije isplaćeno preko pet plaća zbog čega su pokrenuti kazneni postupci protiv odgovornih osoba u Agro Lici. Na potezu su državna tijela da zaštite radnike, kaže Uranija.

Uranija se posebno osvrnuo na poslovanje Veletržnice prije odlaska u stečaj koji je otvoren prije godinu dana. Državnom odvjetništvu uputit će se zahtjev da ispita mogući gospodarski kriminal u toj tvrtki, kojoj je račun blokiran od srpnja 2004. godine, nad kojom je otvoren stečaj 2013. godine, a gotovo sva imovina je pod hipotekom HBOR-a i HPB-a i Ministarstva financija RH - Porezne uprave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno