Borba s gladnim turistima

Slika korisnika admin
VULGARNO I NEUKUSNO

Moram priznati da su me novi nastavci serije "Lud, zbunjen, normalan" blago razočarali, iako su i dalje relativno dobri. Fali mi ona Šefika i još neki likovi, ali ima nešto što me toliko iznerviralo da sam trenutno ugasio televizor i zabranio ukućanima daljnje gledanje istog. Naime, stvar je u sljedećem. Ne podnosim vulgaran i priprost humor, a ovaj ide ovako. Djed uzme mlijeko iz frižidera, povuče gutljaj i skoro se ispovraća jer je mlijeko "pokvareno". Onda to isto napravi i sin mu Faruk pa onaj unuk Damir, ali je simptomatično da svatko vraća bocu nazad u frižider da bi se zeznuo onaj sljedeći. Preskočimo i to da svi piju iz iste boce što je krajnje nehigijenski i vratimo se na ono najvažnije. Mlijeko nije pokvareno nego je najmlađi član obitelji, praunuk, zbog neke dječje gluposti ljut na ukućane, ujutro rano uzeo tu bocu i u nju se pomokrio, da ne kažem sada neki drugi izraz, a sve to popraćeno okom kamere. Dakle, jako štosno i simpatično. Znači, kada ti se netko u kući zamjeri, ti se svima popiš... pardon, u mlijeko, jer se tako radi u ovoj seriji koju djeca jako vole gledati, a očigledno u njoj ima i dosta toga za naučiti.

NAKON "REPKE" IMAMO I "RAČUNČEKE"

Prošli smo se put ismijavali s RTL-ovim izražavanjem u središnjem dnevniku, a nakon repke, slatkaća i roćkasa, pojavio se i Milan Bandić koji nam je proširio vokabular za još jedan divni izraz. Da se Mile voli pojavljivati pred kamerama to nam je odavno poznato, a još nam je poznatiji onaj njegov "kaj", ali o tome ne mislim ništa loše, jer zbog toga ne pati narod niti mu se to odražava na stanje u novčaniku. Ovaj put je Bandić malo pozirao kraj kontejnera za razvrstavanje otpada, pokazivao nam kako se to radi i na kraju nam rekao da ćemo "manje davati za računčeke". Lijepo je kada odrastao čovjek tako slatko koristi deminutive kao da razgovara s polaznicima nekih jaslica, ali mu moram skrenuti pažnju da većina građana, uključujući i mene, ne dobija "računčiće" nego "računčine", ili ljepše rečeno "računčetine" za koje moram dati mnogo novaca od kojih dobar dio ide za privilegirane službenike, ali to je već jedna druga, manje smiješna priča.

NOVA DOZA DRAME KOJA UOPĆE NIJE DRAMA

U RTL-ovim vijestima govori se o sportu i o tome kako Hajduk može pobijediti Dinamo u Splitu i kako nas onda čeka "nova doza drame". Misle li ti novinari da su njihovi gledatelji baš toliki idioti da im se mogu tako bombastično obraćati nije mi jasno, ali da pretjeruju do krajnjih granica - pretjeruju. Do kraja ovoga smiješnog prvenstva ima još nekoliko kola, Dinamo Rijeci i Hajduku bježi desetak bodova, pola utakmica igra s timovima koji protiv njih igraju s pola snage i redovito gube, a oni govore o mogućoj drami. Možda o drami u glavi nekog navijača - gledatelja s ozbiljno narušenom inteligencijom, ali ovako to ispada više žalosno nego smiješno.

UBACIVAČ - GASTRO INFORMATOR

Ovotjedni je RTL danas obilovao zanimljivim prilozima, a jedan od njih je o problemu koji se pojavljuje u turistički prenapučenom Dubrovniku u ljetnoj sezoni. Tamo je naravno gužva, a da bi turisti sjeli baš u određeni restoran brinu se tzv. "ubacivači". Sad, čuo sam za izbacivače iz lokala, ali za ove još nisam, iako sam nešto slično doživio u Veloj Luci pa sam dotičnog gospodina skoro bacio u more. Ovi imaju zadatak da presreću turiste i "ubacuju" ih u svoj lokal. Naravno, to ne rade na silu nego ih lijepo nagovaraju tako da vi ne možete odoljeti nego ulazite u restoran kao što stado ovaca ulazi u tor gdje ga čeka svježa djetelina, ili što već ovce jedu. E sad, kažu RTL-ovci, nije problem u tome što je to odvratno, napasno i da ne nabrajam dalje pogrdne izraze, nego je problem što oni nisu definirani pa se predlaže da dobiju simpatičan naziv "gastro informator". Moram priznati da već dulje vrijeme nisam čuo veću glupost. Pazite, on vas informira. Da možda neće takvima dati i beneficirani radni staž i priznati im da mogu oboljeti od PTSP-a, jer nije se lako boriti s gladnim turistima. Grozno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno