Za rješavanje problema struje treba uložiti 50 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Ante VIDOVIĆ

Vijećnici Grada Benkovca donijeli su odluku o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskog zemljišta poslovno - industrijskoj zoni Veljane. Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u srijedu navečer, odluka o prodaju zemljišta u zoni u kojoj nije izrađena infrastruktura i za koju se očekuje da bude funkcionalna za sedam godina, donesena je jednoglasno. Razlog donošenja odluke o prodaji zemljišta dao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Željko Katuša.

- Ovaj natječaj raspisujemo temeljem zahtjeva jednog obrta u kojem su upoznati sa stanjem u zoni. U toj zoni nema komunalne infrastrukture, poseban problem je struja za čije rješavanje treba uložiti pedeset milijuna kuna. Mi ne očekujemo da se komunalna infrastruktura riješi u razdoblju od idućih pet do sedam godina, rekao je pročelnik Katuša.

Benkovačka sjednica Gradskog vijeća završena je ekspresno. Vijećnici vlasti i oporbe su kroz aktualni sat i deset točaka dnevnog reda "protrčali" u manje od sat vremena. U tom kratkom periodu prihvaćen je prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i člana izabranog s lista birača zastupljenih u Gradskom vijeću za ovu godinu. Najviše će dobiti HDZ, 28.440 kuna. Pravaši okupljeni u HSP AS dobivaju 6.936 kuna isto koliko i HNS, SDP će dobiti 3.468 kuna koliko i SDSS i Jovan Bojanić te Hrvatski slobodarski savez Dalmacije 7.284 kuna. Donesena je odluka o raspisivanju izbora za mjesne odbore koji će se održati 18. svibnja. Prihvaćeno je izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za prošlu godinu koje je ostvareno u 77,61 postotnom udjelu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno