Dvorski: Prije nekoliko dana pozvali su me i na ovogodišnji Porin

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Zamjenik zadarskog župana Rudolf Dvorski sutra, 22. ožujka  u Arsenalu obilježava 25. obljetnicu svojeg skladateljskog rada u svijetu glazbe. Koncert koji će okupiti brojne izvođače je humanitarne note i za njega se neće prodavati ulaznice, već će posjetitelji imati mogućnost dobrovoljno darovati novac u humanitarne kutije, uz koje će biti aktivisti udruga suorganizatora koncerta. Jer, obljetnički koncert zajednički organiziraju Hrvatska udruga leukemije i limfomi Zadar, Socijalna samoposluga i Udruga za Down sindrom Zadarske županije.

Nastupit će brojni prijatelji i suradnici Dvorskog iz glazbenoga svijeta, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić Ićo, Alen Vitasović, Zoran Jelenković, Davor Pekota, grupa Viva, klape Iskon i Niko... Svi oni izvodit će pjesme koje je Dvorski i napisao, a s obzirom da se tu nalaze jako slušani i radom puštani uratci, na mnoge od njih publika bi mogla i zapjevati.

Dvorski je o 25. obljetnici razmišljao već neko vrijeme, no u puno skromnijem obliku od Arsenalu, priznaje.

- Dosta vremena proveo sam u glazbi i bilo je tu dosta glazbenog stvaralaštva, pa se obilježavanje nametnulo samo po sebi. Naposljetku se okupila jedna velika ekipa u sklopu obljetničkog koncerta i došli smo do zaključka da bi bilo zapravo neodgovorno ne napraviti jednu humanitarnu priču, kada već imamo toliko izvođača na jednom mjestu, pojasnio je dožupan.

Svi koji će nastupiti u srijedu u Arsenalu, u svome 'arsenalu' imaju barem jednu pjesmu koju je napravio Dvorski. Za Ivicu Sikirića Iću napisao je većinu njegove diskografije, a pjesme zadarskog dožupana pjevali su i Mladen Grdović, klapa Cambi, klapa Iskon, Alen Vitasović i brojni drugi. Bilo je tu i mnogo upita od drugih koje nije uspio ispuniti, jer prijatelj je s većinom hrvatske estrade, kazuje Dvorski, koji je prije dva dana bio pozvan i na ovogodišnji Porin. Glazbena industrija i dalje cijeni njegovu stvaralačku priču, iako ne stigne više tako aktivno stvarati kao nekoć.

-U zadnje vrijeme definitivno stvaram manje nego što bih htio, jer teško je pomiriti sve obveze, uskladiti sve što trebaš napraviti u političkom dijelu, s onim što bih htio napraviti u svom privatnom dijelu života, pojašnjava. No, pjesme piše i dalje.

- Nisam stao u potpunosti pisati. Ima pjesama koje su trenutačno na čekanju, a koje će izvoditi neki od izvođača u Arsenalu... No, i za vrijeme političkog mandata na Splitskom festivalu imao sam dvije pjesme u finalu i dobio drugu nagradu publike.

U Zadru ove srijede, pak, možemo očekivati mnoštvo dobre zabave, veselu atmosferu, uz, velika je želja Dvorskog, i humanitarni uspjeh same večeri za sve one kojima je pomoć potrebna.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno