Nastupaju zadarska flautistica Ana Lakić i brazilski gitarist Vitor Noah

Slika korisnika admin
Autor: 

Koncertna sezona Zadar nastavlja se u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati koncertom u ciklusu Mladi zadarski glazbenici. Zadarska flautistica Ana Lakić u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači će nastupit će s brazilskim gitaristom Vitorom Noahom.

Ciklus čini niz koncerata kroz godinu koji služe kao platforma mladim zadarskim klasičnim glazbenicima za afirmaciju na sceni kroz nastupe u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. U ovoj sezoni su već upriličeni  koncerti violistice Helene Pilipović i violončelistice Paole Bralić te trija Nobile u ovoj sezoni.

Iako ih dijeli cijeli ocean, mlade glazbenike Lakić i Noaha spojilo je međusobno umjetničko razumijevanje. Ana Lakić stekla je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje na zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa, a zatim je magistrirala flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Vitor Noah rođen je u Goianiji (Brazil), a visoko obrazovanje iz gitare počeo je u Brazilu i nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama te u Europi.

U svojim mladim životima Ana i Vitor pronašli su se na Universitaet fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu, gdje se oboje usavršavaju. S tog raskrižja odlučili su krenuti zajedno u glazbenu priču koja je rezultirala ovim sjajnim duom, oazom njihova kreativnog izražavanja. S programom satkanim od djela skladatelja s dalekog istoka i dalekog juga, točnije iz Latinske Amerike i Japana, (H. Villa-Lobos, A. Piazzolla, M. Castelnuovo-Tedesco, T. Takemitsu, K. Fukushima), Ana i Vitor obići će svijet te takvim odabirom programa, kao i vlastitim primjerom, pokazati da je glazba, unatoč svojoj različitosti, ovdje da nas spaja.

 Prodaja ulaznica je počela još u ponedjeljak, 20. ožujka na Info pultu u Kneževoj palači od 11 do 13 i 18 do 20 sati. Cijene ulaznica su 30 i 20 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno