FOTOGALERIJA: OŠ Bartula Kašića dobila praktikum za darovite učenike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Laboratorij čuda
Nakon otvorenja prektikuma održan je okrugli stol na temu "Mogućnosti multipliciranja rezultata na nacionalnoj razini" kojim je moderirala Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru
Marin GOSPIĆ
Odmah su prezentirane mogućnosti koje nudi praktikum

Daroviti učenici uistinu mogu pridonijeti razvoju svakog društva. Mi u školi radimo na identifikaciji darovitih učenika već 30-ak godina, a nakon što ih identificiramo pokušavamo ih uključiti u različite dodatne aktivnosti. Međutim, prije dvije godine radili smo postupak vrednovanja škole kada su učitelji naveli kako su daroviti učenici zapostavljeni u redovitoj nastavi te bi se njima trebalo više baviti, kao i kako bi identifikaciju darovitih učenika trebalo spustiti na niži uzrast, a priliku za to vidjeli smo kroz ovaj projekt, rekla je u svom uvodnom govoru voditeljica projekta "ZadarZaDar" Vera Šušić, dipl. psiholog.

Ona je, među brojnim uzvanicima, sudjelovala na svečanom otvaranju praktikuma prirodoslovlja za darovite učenike u Osnovnoj školi Bartula Kašića, a koji je otvoren u sklopu EU projekta "ZadarZaDar Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika". Ukupna vrijednost projekta je 973.127 kuna, a sve je financirano iz Europskog socijalnog fonda. U projektu sudjeluju  Sveučilište u Zadru (Odjel za pedagogiju i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja), Grad Zadar (UO za Odgoj i školstvo) te pet osnovnih škola: OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru, OŠ Zadarski otoci u Zadru, OŠ Krune Krstića u Zadru,  OŠ Sv. Filip i Jakov te OŠ Bartula Kašića u Zadru, koja je i nositelj projekta.

Otvorenje je uveličala i glazbena točka darovitih učenika OŠ Bartula Kašića,  a nakon otvorenja svi uzvanici su otišli pogledati novouređeni praktikum u kojem su već spremno čekali daroviti učenici koji su pokazali svoja znanja i mogućnosti.

- Danas pokazujemo različite ekperimente. Ja sam koristeći indikatore odredila koju bezbojnu otopinu imam u kojoj čaši, rekla je Julija Baričić, učenica sedmog razreda OŠ Sv. Filip i Jakov. 

Učenici osmog razreda škole Zadarski otoci Gabriela, Jakov i Mihael prezentirali su model vjetrenjače te primjer kako iskoristiti struju pomoću solarnih panela u sklopu predmeta geografije.

Nakon otvorenja prektikuma održan je okrugli stol na temu "Mogućnosti multipliciranja rezultata na nacionalnoj razini" kojim je moderirala Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno