Rukavini i Baričeviću kazna 2.000 kn, protiv Zurka pokrenut postupak

Slika korisnika valentinam
Na sjednici Povjerenstva čak tri dužnosnika iz županije
Donačelnik Povljane i načelnik Jasenica kažnjeni su zbog izvješća o imovinskom stanju, a bivši načelnik Posedarja zbog istovremenog obnašanja dviju dužnosti, načelničke i one predsjednika Upravnog vijeća općinskog dječjeg vrtića
Zvonko KUCELIN
Martin Baričević, načelnik Jasenica

Na dnevnom redu jučerašnje sjednice Povjerenstva za  odlučivanje o sukobu interesa našla su se čak tri dužnosnika iz Zadarske  županije, među kojima i jedan bivši. Riječ je o nekadašnjem načelniku  Posedarja Ivici Zurku, zatim aktualnom načelniku Jasenica Martinu Baričeviću te zamjeniku načelnika Općine Povljana Predragu Rukavini.  Odlukom Povjerenstva Baričević i Rukavina moraju platiti novčane kazne od dvije tisuće kuna, a Zurka tek očekuje postupak pred Povjerenstvom nakon kojega će se znati je li bio u sukobu interesa.

O predmetu donačelnika Povljane vezanom za prijavu imovine u imovinskoj kartici glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, kaže:

- Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku da  je dužnosnik Predrag Rukavina, zamjenik općinskog načelnika Općine  Povljana, propustio u roku od 30 dana od dana ponovnog stupanja na  navedenu dužnost u mandatu 2013. - 2017. godine  ispuniti obvezu podnošenja pravilno i potpuno ispunjenog izvješća o imovinskom stanju  dužnosnika te navedenu obvezu dužnosnik nije ispunio niti nakon što  ga je Povjerenstvo pisanim putem pozvalo na njeno ispunjenje  u daljnjem roku koji je istekao 13. ožujka 2014.g. Opisanim postupanjem  dužnosnik je počinio povredu članka 10. u vezi sa člankom 8. i 9. ZSSI-a  te mu je izrečena sankcija u iznosu od dvije tisuće kuna, ističu u Povjerenstvu.

Načelnik Jasenica, Martin Baričević, također je prijavljen zbog imovinske kartice.

- Povjerenstvo je na današnjoj sjednici odlučivalo i o dužnosniku Martinu Baričeviću, općinskom načelniku Općine Jasenice te donijelo odluku da navedeni dužnosnik, po pisanom pozivu Povjerenstva, nije priložio odgovarajuće dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine  u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju, s imovinom utvrđenom  u postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih  državnih tijela. Opisanim postupanjem dužnosnik je počinio povredu  članka 27. ZSSI-a u vezi s člankom 8. i 9. ZSSI-a. Naime, dužnosnik nije  prikazao točnu površinu nekretnine kč.br. 758/449, k.o. Jasenice, dok   čestice  kč.br. 758/477, 758/478 i 758/483 u izvješćima o imovinskom stanju nije prijavio kao zasebne nekretnine. Dužnosniku je izrečena sankcija u iznosu od dvije tisuće kuna, priča Jurišić.

Je li prekršio sukob interesa uskoro će se znati i za bivšeg načelnika Posedarja koji je, pak, prijavljen zbog paralelenog obnašanja dvaju dužnosti:

- U odnosu na dužnosnika Ivicu Zurka koji je obnašao dužnost općinskog načelnika Općine Posedarje do 13. lipnja 2017.godine Povjerenstvo  je donijelo odluku da se protiv navedenog dužnosnika pokreće postupak  za odlučivanje o sukobu interesa zbog mogućnosti počinjenja povrede  članka 14. stavka 1. u vezi sa člankom 20. stavkom 3. ZSSI-a. Moguća povreda odredbi ZSSI-a proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti  općinskog načelnika Općine Posedarje u mandatu 2013.-2017.godine te  u razdoblju od dvanaest mjeseci nakon dana prestanka obnašanja navedene dužnosti i obavljanja funkcije predsjednika Upravnog vijeća Dječji  vrtić Cvrčak Posedarje, koji nije proglašen ustanovom od posebnog  državnog interesa niti od posebnog interesa za jedinicu lokalne, odnosno područne ili regionalne samouprave, stoji u odluci Povjerenstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Par kila janjetine.