Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Goran Arula vodi HNS do EU izbora

21.03.2019. 13:36
Goran Arula vodi  HNS do EU izbora


Goran Arula imenovan je za predsjednika Izbornog stožera  HNS-a za izbore za Europski parlament, što znači da će i voditi gradsku  organizaciju do imenovanja povjerenika.
Naime, zadarski su narodnjaci ostali bez rukovodstva nakon ostavke  Kristijaan Kovačevića koji je otišao u nezavisne gradske vijećnike. Uz pomoć čelnika Županijskog odbora, Milana Stojanova, Arula će voditi  Gradski odbor i pripremiti ga za prve izbore koji ih čekaju, one za EU  parlament.
S obzirom da je s Kovačevićem iz stranke izišlo desetak ljudi, kako  kažu u samoj podružnici, Arulu smo pitali kakva je zapravo trenutačna  situacija i jesu li se stabilizirali?
– Gradski odbor je na svojim nogama, radimo i pripremamo se za EU  izbore na  koje ove godine izlazimo samostalno. Drago nam je da se naš  kandidat, Matija Posavec, došao predstaviti i biračima ovdje u Zadru, što  je dodatno motiviralo i naše članove u radu. Smatramo da imamo izvrsnog kandidata kao nositelja liste za EU te da se sada i mi u Zadru trebamo prihvatiti posla, pojašnjava Arula kojega sada čeka opsežan posao  pripreme članstva za izbore u svibnju.
Naime, do ovih će izbora on voditi zadarsku podružnicu, nakon čega  im predstoji imenovanje povjerenika za Gradski odbor i tek onda izbor  predsjednika. Na stranačkoj listi nema niti jednog kandidata iz Zadra, no  HNS-ovci smatraju da imaju kvalitetnu listu na čelu s najuspješnijim hrvatskim županom.
– Ovi su izbori dobar test i nama u Zadru, pa ćemo vidjeti hoćemo li i  koliko biti uspješni ili nećemo. Na prošlim je izborima u Europarlament  ušao naš kandidat Jozo Radoš, pa sam i ovoga puta optimist te vjerujem  da ćemo dobiti dovoljan broj glasova, poručuje Arula.