Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novoselović: Rasprave oko Mirele Holy su bespredmetne

21.03.2019. 13:31
Novoselović:  Rasprave oko  Mirele Holy su  bespredmetne


Nakon nekoliko uzastopnih potresa u stranci, odlazak Siniše  Varge jedan je od onih koji su SDP-u zadali najžešći udarac. Jedan od  najpoznatijih SDP-ovaca, bivši ministar zdravstva, potpisao je ovih dana  ispisnicu iz stranke poručujući predsjedniku Davoru Bernatrdiću kako  su mu dovođenje Mirele Holy na SDP-ovu listu i poraz u Lici prelili čašu:  "Samovoljno dovođenje Mirele Holy na stranačku izbornu listu, te grubi  politički poraz na nedjeljnim izborima za Ličko-senjsku županiju samo  je još jedan težak udarac od kojeg se, bojim se, SDP skoro neće oporaviti.  Sve to prelilo je čašu mojeg strpljenja. Odlazim!", napisao je Varga u pismu stranci. 


Nezadovoljstvo u stranci
O kandidaturi Mirele Holy na stranačkoj listi za EU parlament govorila  je i SDP-ova saborska zastupnica iz Zadra, Sabina Glasovac, kojoj  uvrštenje bivše stranačke kolegice također nije najbolje sjelo. Više je članova koji smatraju da Holy nije zaslužila biti na listi SDP-a, osobito zbog  oštrih kritika stranke i samog Bernardića nakon odlaska i osnivanja  stranke ORaH. No Bernardić poručuje kako je Holy dobila jednoglasnu  podršku na Predsjedništvu.
I dok ga njegovi suradnici javno demantiraju kritizirajući uvrštenje  Mirele Holy na listu, dio lokalnih podružnica očito se pomirio s njezinom kandiditurom jer je praktično riječ o gotovoj stvari, odnosno listi  koju je Bernardić već definirao i ne želi je mijenjati.
Naime, i u zadarskoj organizaciji SDP-a očito su se pomirili s  uvrštenjem Mirele Holy na listu za EU parlament te se neće pridružiti  onima koji su digli svoj glas protiv ove Bernardićeve odluke. Predsjednik  Gradskog odbora, Antun Novoselović, smatra kako bilo kakvo naknadno  prigovaranje nema smisla jer se treba dobro pripremiti za izbore.


Lista je formalno-pravno valjana
– Kandidaturu Mirele Holy na listi naše stranke gledam kroz naše  članstvo. Razgovaram s našim članovima i poslušam njihovo mišljenje. Neki  su za, a neki su protiv njezine kandidature, međutim lista je sastavljena i  već izglasana te sada treba raditi na postizanju što boljeg rezulatata na  izborima za Europski parlament. Stoga smatram da su sve rasprave i prijepori bespredmetni jer treba prionuti radu i gledati da lista, koja je već  formalno-pravno valjana, postigne što bolji rezultat, kaže Novoselović.
Naime, izbori za EU parlament 26. svibnja ove godine bit će prvi veliki  test i HDZ-u i SDP-u za iduće izbore u RH, najprije predsjedničke, pa onda parlamentarne. I ovi će izbori pokazati kako trenutačno diše hrvatsko  biračko tijelo te što stranke mogu očekivati na narednim izborima. HDZ- ova koalicija na proteklim je izborima osvojila šest mandata, a SDP-ova  koalicija četiri, od kojih su ovoj stranci pripala  dva zastupnička mjesta.  Stoga nije čudno da Bernardić, kojemu su ovo prvi izbori za Europarlament, čini sve da osvoji mandat više i pokaže da stranku vodi u dobrom  smjeru.