Smeće u samom srcu Poluotoka

Slika korisnika mkvanja
Pred nosom policije i Suda
Riječ je doslovce o jednom mini deponiju koji već trajno služi za odlaganje raznog smeća – od ostataka građevinskog materijala, razbijenih WC školjki do odbačenih starih kućanskih aparata
Arif SITNICA
Prizor koji nikome ne smeta!?

Gotovo se nevjerojatnim čini prizor u neposrednoj blizini zgrade Suda i policije, u  samom srcu Poluotoka. Riječ je doslovce o jednom mini deponiju koji već trajno služi za odlaganje raznog smeća – od ostataka građevinskog materijala, razbijenih WC školjki do odbačenih starih kućanskih aparata. Radi se o jednom malom „otočiću“ uz stari ruševni zid podno žute zgrade Suda, upravo tamo gdje svakodnevno automobile parkiraju možda čak i djelatnici tih dviju ustanova!?

Ljeti se taj prostor zna pretvoriti u pravo brdašce prepuno kartonskih kutija, odloženih ostataka hrane s obližnjih restorana i drugog otpada koje uz to pod udarom vrućine, dakako, nesnosno zaudara.

Jučer smo prolazili ovuda i vidjeli da onaj dio smeća kojega čine građevinski ostaci, razbijene WC školjke i stari hladnjaci, ne odvozi nitko. To, valjda, nije ni u čijoj nadležnosti. Ono je uskladišteno tu pred nosom policije i po nekom 'običajnom pravu' ovaj je kutak u samom središtu grada pretvoren u javni otpad. I, što je najgore, sudeći po trajanju ove navade – reklo bi se da to nikome ne smeta!? (Š.S.)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)