Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Smeće u samom srcu Poluotoka

21.03.2019. 13:26
Smeće u samom srcu Poluotoka


Gotovo se nevjerojatnim čini prizor u neposrednoj blizini zgrade Suda i policije, u  samom srcu Poluotoka. Riječ je doslovce o jednom mini deponiju koji već trajno služi za odlaganje raznog smeća – od ostataka građevinskog materijala, razbijenih WC školjki do odbačenih starih kućanskih aparata. Radi se o jednom malom „otočiću“ uz stari ruševni zid podno žute zgrade Suda, upravo tamo gdje svakodnevno automobile parkiraju možda čak i djelatnici tih dviju ustanova!?
Ljeti se taj prostor zna pretvoriti u pravo brdašce prepuno kartonskih kutija, odloženih ostataka hrane s obližnjih restorana i drugog otpada koje uz to pod udarom vrućine, dakako, nesnosno zaudara.
Jučer smo prolazili ovuda i vidjeli da onaj dio smeća kojega čine građevinski ostaci, razbijene WC školjke i stari hladnjaci, ne odvozi nitko. To, valjda, nije ni u čijoj nadležnosti. Ono je uskladišteno tu pred nosom policije i po nekom 'običajnom pravu' ovaj je kutak u samom središtu grada pretvoren u javni otpad. I, što je najgore, sudeći po trajanju ove navade – reklo bi se da to nikome ne smeta!? (Š.S.)