Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rutinski do treće uzastopne pobjede

21.03.2021. 08:21


Košarkaši Sonik Puntamike nastavili su s pozitivnim nizom. Igrači Hrvoja Vlašića sinoć su na domaćem parketu u 25. kolu HT Premijer lige svladali Hermes Analiticu rezultatom 98:74 i stigli do treće uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu. S obzirom na viđeno, jedne od najlakših u sezoni. Četiri sekunde bile su potrebne Puntamičanima da dođu do prvih poena i nagovijeste kako će proteći ostatak susreta. Tek je gostujući kapetan Filip Kordić s nekoliko dobrih poteza pokazao da gosti pripadaju u elitni razred hrvatske košarke i kratko vrijeme držao svoju momčad na priključku, no čim je proradio dalekometni šut domaćina Zagrepčanima više nije bilo spasa. Dino Palčić je ugradio dvije, a Tomislav Cvitković jednu tricu u nalet Sonika 13:1 nakon kojega je semafor pokazivao visokih 28:12, s koliko se i ušlo u drugu dionicu.


Razlika u kvaliteti
Nije trebalo puno proći ni da se Zadrani odvoje na okruglih plus 20, tek nešto više od dvije minute. Bilo je to djelo Daniela Zovka koji je nekako simbolički sažeo ono što je od početnog podbacivanja bilo vidljivo na parketu – da su »Soniksi« puno kvalitetnija i bolje utrenirana momčad. Bio je to znak treneru Vlašiću da duboko zagrabi na klupu, pa smo na parketu neuobičajeno rano vidjeli i Dominika Zelanta. Tri trice Hermesa nakratko su »zamrznule« razliku, no sama završnica prvog poluvremena protekla je u znaku »zelenih« koji su na veliki odmor otišli s 24 poena prednosti (55:31).


Kanonada Hermesa
Iako se u nastavku očekivalo rutinsko odrađivanje posla Puntamičana, gosti su agresivnije izišli iz svlačionica i na krilima dalekometne artiljerije uspostavili terensku ravnotežu. Po dvije trice ubacili su Ivan Mileković i Filip Kordić što je natjeralo Hrvoja Vlašića na kratki razgovor sa svojim igračima, no svaki put kada bi se domaćini vratili na dvadesetak poena prednosti uslijedio bi novi koš Hermesa iza linije 6,75. Prednjačio je raspoloženi Kordić koji je u trećoj četvrtini u potpunosti namjestio nišanske sprave i s pet »navođenih projektila« primakao svoju momčad na 69:55, da bi koju minutu potom mladi Noa Svoboda smanjio i na minus 12.




Priveli posao kraju
Razdrmalo je to pospane Zadrane koji su nakon prvih 20 minuta već upisali nova dva boda, pa smo u posljednjoj dionici vidjeli nešto ozbiljniji pristup domaćina koji niti u jednom trenutku nisu dopustili »Analitičarima« da se približe na jednoznamenkasti zaostatak. Dapače, kako se susret bližio kraju prednost Sonika se polako vraćala u gabarite iz završnice prvog poluvremena, pa smo u posljednjim sekundama gledali i »lov na stotku« u kojem su Puntamičani ostali za koš prekratki. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Tomislav Cvitković 27 poena i pet uhvaćenih lopti te Lovre Runjić sa 17 koševa, dok je bolji od ostalih kod Hermesa bio Filip Kordić s 22 poena.


SONIK P. 98 – HERMES A. 74


(28:12, 27:19, 20:29, 23:14)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Marko Mustapić, Antun Toni Reić i Goran Rogić.
SONIK P.: Jošić 10, Palčić 9, Runjić 17, Cvitković 27, Gospić 8, Vladović 13, Rašić 4, Vručinić, Zelanto, Zovko 6, Manojlović 4, Petani. Trener: Hrvoje Vlašić.
HERMES A.: Mileković 14, Kalpić 2, I. Svoboda 3, Šutalo 5, Kordić 22, Joksimović 5, Cvitanović 5, Ristovski, Gazić 6, Tomić 2, Marcelić, N. Svoboda 10. Trener: Zvonimir Mravak.