Na Županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika sudjelovalo 27 učenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Osnovnoj školi Krune Krstića
Autor: 
To su vrijedni i marljivi učenici koji odabiru izborni jezik i postižu odlične rezultate. Ponosni smo na njih i uvijek ih pokušavamo motivirati da nastave učiti strani jezik, rekla nam je Marina Bais profesorica Njemačkog jezika
Prigodno otvorenje Županijskog natjecanja iz Njemačkog jezika

Nakon Županijskog natjecanja iz Talijanskog jezika održanog u Osnovnoj školi Krune Krstića u ponedjeljak 14. ožujka, ovog je petka održano Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika. Osnovna škola Krune Krstića bila je već domaćin Županijskog natjecanja iz Njemačkog jezika, ali ove je godine prvi put održano u Područnoj školi Ploča, a na natjecanju je sudjelovalo 13 škola iz cijele županije te ukupno 27 učenika.

- Na školskom natjecanju sudjelovalo je više od pedeset učenika, a na Županijsko je pozvano njih 27 s 14 mentora. Jako smo ponosni na te učenike. To su vrijedni i marljivi učenici koji odabiru izborni jezik i postižu odlične rezultate. Ponosni smo na njih i uvijek ih pokušavamo motivirati da nastave učiti strani jezik, rekla nam je Marina Bais profesorica Njemačkog jezika te predsjednica Provedbenog povjerenstva na natjecanju. Učenici su se natjecali u tri kategorije. U kategoriji Lista A sudjelovalo je dvoje učenika.
- U toj nam se kategoriji natječu učenici kojima je Njemački prvi jezik i moramo naglasiti kako jedina osnovna škola koja nudi tu mogućnost Osnovna škola Petar Zoranić iz Jasenica. U Listi B natjecalo se također dvoje učenika i to je kategorija za učenike koji su više od šest mjeseci živjeli u zemlji njemačkog govornog područja, a najviše ih se natjecalo u posljednjoj kategoriji. To su učenici kojima je Njemački izborni predmet od 4. do 8. razreda, objasnila nam je Bais i dodala kako je natjecanje prošlo bez ikakvih poteškoća, a učenici su u sklopu natjecanja imali organiziran i izlet.

- Za učenike i mentore organizirali smo mali izlet koji je vodila naša profesorica Njemačkog i Povijesti, Ana Bralić. Sudionici su tako imali priliku posjetiti Dračevac, bunker, tenk iz Domovinskog rata te smo ih u suradnji s Mjesnim odborom odveli i u crkvu. Mislim kako je to bio zaista izvrstan način da nauče nešto novo, da se opuste i da dobiju još nešto od tog izleta, rekla je Bais. Uz Marinu Bais članovi Provedbenog povjerenstva bili su Branka Marcelić Panjak te Ljiljana Medić, a Prosudbeno povjerenstvo su činili Nataša Budiša, Zrinka Dežmalj, Neda Nekić, Nediljka Nekić i Željka Zrilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno