Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Island Skyom stiglo najviše Britanaca

Autor: Elza Radulić-Toman

20.04.2009. 22:00
Island Skyom stiglo najviše Britanaca

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Za svibanj zasad ostaju najave od sedam pristajanja u zadarsku luku. Sve se odnosi na stare zadarske znance “Arion” i “Monet”, prvi put će doći i veliki američki kruzer “Azamara Journey” koji prima gotovo 700 putnika
U utorak je u zadarsku luku uplovio jedan kruzer, što je zasad prvi u travnju. Nažalost, najavljen je za travanj još samo jedan portugalski brod “Arion” koji će stići u ponedjeljak 27. travnja. “Island Sky”, američki kruzer koji plovi pod zastavom Bahama, na putu iz Venecije u Split pristao je na nekoliko sati u zadarsku luku. Točnije, zadržao se od 12 do 18 sati. Trenutačno na njemu plovi 89 putnika, od kojih je većina, čak 76, Britanaca. Inače, riječ je o manjem kruzeru dugom 90 metara, a može primiti 118 putnika.
Podsjetimo da je ove godine već bilo otkazivanja dolazaka pa je tako kruzer “Monet” otkazao sve svoje najavljene dolaske u travnju. Zasad je na popisu najavljenih ovosezonskih dolazaka u Zadar tek 60-ak plovećih hotela, što je znatno manje nego lani, kada se brojka približila broju od stotinjak uplovljavanja.
Za svibanj zasad ostaju najave od sedam pristajanja u zadarsku luku. Sve se odnosi na stare zadarske znance “Arion” i “Monet”, prvi put će doći i veliki američki kruzer “Azamara Journey” koji prima gotovo 700 putnika.