Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ivo Gregov kandidat HNS-a za dogradonačelnika

Autor: Nives Rogoznica

20.04.2009. 22:00
Ivo Gregov kandidat HNS-a za dogradonačelnika


Za zamjenicu župana na koalicijskoj listi SDP-a i HNS-a kandidirat će se predsjednica Interesnog odbora za gospodarstvo GO HNS-a Lada Šokota
Dojučerašnji kolege u Gradskom vijeću Zadra Ivo Gregov i Miro Morović od danas su kolege po kandidaturi za zamjenike SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović.
HNS je, nakon prethodnog stupanja u koaliciju sa Savezom hrvatskih umirovljenika i seniora, prošlog tjedna potpisao dugo najavljivan koalicijski sporazum sa SDP-om te će u srijedu i službeno na konferenciji za novinare, objaviti kandidaturu Ive Gregova, člana Izvršnog odbora GO HNS-a i predsjednika Interesnog odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu, za zamjenika gradonačelnice na zajedničkoj listi.
Za zamjenicu župana na koalicijskoj listi SDP-a i HNS-a kandidirat će se predsjednica Interesnog odbora za gospodarstvo GO HNS-a Lada Šokota. Kandidat koalicije za župana je SDP-ovac Duško Vidov, dok je za zamjenicu iz redova njegove stranke kandidirana dr. Renata Sabljar Dračevac.
Lada Šokota je najveći dio radnog vijeka provela u bankarskom sektoru te je, među ostalim, bila direktorica zadarske podružnice Ljubljanske banke, direktorica sektora poslova s građanstvom i savjetnica Uprave Dalmatinske banke i direktorica podružnice Podravske banke. Nedavno je na konferenciji za novinare iznijela i glavne smjernice gospodarskog programa HNS-a čiji je autor. Članicom stranke postala je nakon izbora novog vodstva zadarske organizacije.