Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tisuću djece Šime Budinića za Krešino zakucavanje

Autor:

20.04.2009. 22:00
Tisuću djece Šime Budinića za Krešino zakucavanje

Foto: Adam VIDAS



Šime Strikoman danas će snimiti 158. Milenijsku fotografiju koja će biti posvećena Krešimiru Ćosiću. Snimanje će biti ispred ulaza D u dvoranu Krešimira Ćosića na Višnjiku u 13 sati, a silueta će biti dimenzija 17 puta 44 metra i prikazivat će Krešino zakucavanje u dresu Zadra, dok se u pozadini nalazi Petar Skansi. Za nju će pozirati oko tisuću djece učenika OŠ Šime Budinića, a vozilo JVP Zadar omogućit će snimanje s trideset metara, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Plavom salonu OŠ Šime Budinića.
– U Zadru više od deset godina djeluje Udruga Krešimir Ćosić koja njeguje sjećanje na njega. U Udruzi smo se razveselili kada smo čuli da će Šime Strikoman snimiti Milenijsku fotografiju posvećenu Kreši Ćosiću, a posebno nas je razveselilo kada smo čuli da će u njoj sudjelovati djeca OŠ Šime Budinić. Njima bi Krešo trebao biti uzor, jer se radilo o iznimnom čovjeku i sportašu, rekao je predsjednik Udruge Radovan Dunatov.
– Ovo je druga Milenijska fotografija sportaša. Prva je bila posvećena rukometašu Ivanu Baliću. Uslijedit će serija fotografija Dražena Petrovića, Blanke Vlašić, Veljka Rogošića i drugih poznatih sportaša, rekao je Stirkoman.
Na jučerašnjoj konferenciji bila je izložena Milenijska fotografija Ivana Balića i Milenijska lula mira koja je snimljena u Zadru i gdje su sudjelovala djeca OŠ Šime Budinića.


 JEDINO OBROVAC BEZ MILENIJSKE


Šime Strikoman je najviše Milenijskih fotografija snimio u Zadarskoj županiji.
– U Zadarskoj županiji snimio sam dvadesetak fotografija. Od gradova jedino još u Obrovcu nisam snimio Milenijsku fotografiju, rekao je Strikoman.




 PINO: UNATOČ SVEMU, VJEROVAO SAM U KREŠU


Konferenciji su prisustvovali ravnatelj škole Mate Maršić i suigrač Kreše Ćosića, Josip Pino Giergia.
– Krešo nije mogao proći motoričke testove te je bio odbačen. Bio je visok i mršav, djeca su mu se rugala i zvali ga “Auschwitz”. Ja sam vjerovao u njega, jer je bio inteligentan i imao je sve predispozicije da postane izvan serijski igrač. Kada sam to izjavio svi su mi se smijali, a kada je postao to što je postao svi su ga svojatali, rekao je Pino.