Tisuću djece Šime Budinića za Krešino zakucavanje

Slika korisnika admin
milenijska
Adam VIDAS
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavljeno je snimanje 158. Milenijske fotografije koja će biti posvećena Krešimiru Ćosiću

Šime Strikoman danas će snimiti 158. Milenijsku fotografiju koja će biti posvećena Krešimiru Ćosiću. Snimanje će biti ispred ulaza D u dvoranu Krešimira Ćosića na Višnjiku u 13 sati, a silueta će biti dimenzija 17 puta 44 metra i prikazivat će Krešino zakucavanje u dresu Zadra, dok se u pozadini nalazi Petar Skansi. Za nju će pozirati oko tisuću djece učenika OŠ Šime Budinića, a vozilo JVP Zadar omogućit će snimanje s trideset metara, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Plavom salonu OŠ Šime Budinića.

- U Zadru više od deset godina djeluje Udruga Krešimir Ćosić koja njeguje sjećanje na njega. U Udruzi smo se razveselili kada smo čuli da će Šime Strikoman snimiti Milenijsku fotografiju posvećenu Kreši Ćosiću, a posebno nas je razveselilo kada smo čuli da će u njoj sudjelovati djeca OŠ Šime Budinić. Njima bi Krešo trebao biti uzor, jer se radilo o iznimnom čovjeku i sportašu, rekao je predsjednik Udruge Radovan Dunatov.

- Ovo je druga Milenijska fotografija sportaša. Prva je bila posvećena rukometašu Ivanu Baliću. Uslijedit će serija fotografija Dražena Petrovića, Blanke Vlašić, Veljka Rogošića i drugih poznatih sportaša, rekao je Stirkoman.

Na jučerašnjoj konferenciji bila je izložena Milenijska fotografija Ivana Balića i Milenijska lula mira koja je snimljena u Zadru i gdje su sudjelovala djeca OŠ Šime Budinića.

 JEDINO OBROVAC BEZ MILENIJSKE

Šime Strikoman je najviše Milenijskih fotografija snimio u Zadarskoj županiji.

- U Zadarskoj županiji snimio sam dvadesetak fotografija. Od gradova jedino još u Obrovcu nisam snimio Milenijsku fotografiju, rekao je Strikoman.

 PINO: UNATOČ SVEMU, VJEROVAO SAM U KREŠU

Konferenciji su prisustvovali ravnatelj škole Mate Maršić i suigrač Kreše Ćosića, Josip Pino Giergia.

- Krešo nije mogao proći motoričke testove te je bio odbačen. Bio je visok i mršav, djeca su mu se rugala i zvali ga "Auschwitz". Ja sam vjerovao u njega, jer je bio inteligentan i imao je sve predispozicije da postane izvan serijski igrač. Kada sam to izjavio svi su mi se smijali, a kada je postao to što je postao svi su ga svojatali, rekao je Pino.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno