Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U čiji džep će novac od kamena

Autor: Dragana Glavočić

20.04.2009. 22:00
U čiji džep će novac od kamena

Foto: Adam VIDAS



Mještani su nas informirali da su doznali kako će se zemlja koja je iskopana za potrebe kamenoloma prodavati te se pitaju u čiji će se proračun usmjeriti dobivena sredstva. Cijelu situaciju s kamenolomom, načelnik Jerolimov smatra aferom koja je zapravo smišljena politička igra
Mještani Sutomišćice i dalje negoduju zbog ilegalnog kamenoloma i činjenice da je općinska vlast od početka znala za ilegalne iskope, a da su se cijelo vrijeme pravili “Englezima”. Kako nam je kazala skupina mještana koji su željeli ostati anonimni najviše ih boli što im prije nego je počela izgradnja marine, općinska vlast obećavala “brda i doline”, a na kraju sve se svelo na realizaciju vlastitih zamisli vezanih poglavito za izgradnju hotela.
– Prije tri godine počeli su kopati i otvarati ilegalni kamenolom na brdu Križina za potrebe marine. Općinska vlast obećala nam je da će urediti igralište, središte mjesta i šetnicu. Boli nas što je kamen iz brda nošen pred našim očima s obzirom da se cesta koja ide prema brdu vidi iz Sutomišćice. Nakon što je marina izgrađena, nastavljeno je s eksploatacijom kamena za potrebe ostalih gradilišta na otoku Ugljanu, kazali su ogorčeni mjestani dodajući da se po pitanju uređenja središta mjesta nešto jest napravilo, ali sve je to učinjeno po tuđem “guštu”. U Sutomišćicu dugi niz godina se nije ulagalo, a sad kad se počelo raditi i graditi ne pita se domicilno stanovništvo za mišljenje.
– Kad se pročulo da će se krenuti s izgradnjom marine, Sutomišćani su bili vrlo zadovoljni jer je to predstavljalo vrlo važan pomak s dugogodišnjeg stajanja na mrtvoj točki. Danas kad sagledam cijelu situaciju od marine, kamenoloma, izgradnje hotela pa do ostalih malverzacija čini mi se da nam je vid samo zamagljen, a sa Sutomišćicom radilo se što se htjelo, kazao nam je sugovornik.
Mještani su nas informirali da su doznali kako će se zemlja koja je iskopana za potrebe kamenoloma prodavati te se pitaju u čiji će se proračun usmjeriti dobivena sredstva.
Cijelu situaciju s kamenolomom, načelnik Općine Preko Ante Jerolimov kopmentirao je riječima da je cijela spomenuta afera zapravo smišljena politička igra članova HNS-a i Alena Pršuta.