Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Rampa u svibnju spremna za invalide

Autor: Boris Kupčak

20.04.2010. 22:00
Rampa u svibnju spremna za invalide

Foto: Sebastian GOVORČIN



ŠRD Zubatac i ove je godine organizirao Eko akciju na plaži za osobe s invaliditetom Vitrenjak. Dvadesetak članova društva uzelo je lopate u ruke i krenulo s čišćenjem i uređenjem plaže te rampe za ulazak invalida u more. Jučer su se izvodili radovi na čišćenju pijeska i uređenju obale, dok će se danas nastaviti, a pridružit će im se i ronioci koji će čistiti podmorje.
– ŠRD Zubatac ovu akciju je posvetio osobama s invaliditetom. Na samoj rampi bilo je 20 do 30 kubika pijeska. Čistimo do razine mora, a danas nam dolaze i ronioci iz ŠRD Zubatac i nadamo se da će rampa u svibnju biti u potpunosti spremna. Potrebno je još ispraviti nekoliko nedostataka na rukohvatu, njih moramo zavariti i nadam se da će osobe s invaliditetom nakon toga puno lakše ulaziti u more, a isto tako i starije osobe, kazao je Stanko Panić, dopredsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije i glasnogovornik ŠRD Zubatac ističući da rampu često koriste i djeca.
Ovo nije prva Eko akcija ŠRD Zubatac.
– Čistili smo Jazine, Uvalu Bregdetti, Lavdaru i Kolovare, a uz to smo i poribljavali. Već drugu godinu čistimo Vitrenjak i rampu za ulazak invalida u more, kazao je Panić.
Akciji se priključio i Jozo Kasipović, voditelj sekcije osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije, čuvar plaže i čovjek koji je cijelo ljeto pomagao invalidima pri ulasku u more na plaži Vitrenjak.
– Kao i prošle godine priključio sam se ovoj akciji i mogu izraziti zahvalnost. Nadam se kako ćemo sve ovo počistiti, a onda nam ostaje rješavanje rukohvata koji su uništeni. Znamo kako je krizna situacija, ali nadam se kako će u Gradu pronaći sredstva za popravljanje rukohvata, kazao je Kasipović.