Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Darovi za beskućnike

20.04.2011. 22:00
Darovi za beskućnike


Namjera nam je bila kupiti nešto prehrambenih proizvoda, no doznali smo da se vodi briga o vašoj ishrani. Stoga smo odlučili darovati vam higijenske potrepštine i kavu za koju smo čuli da je volite piti, kazala je Vulić


Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića jučer su posjetili korisnike Prenoćišta “Sv. Vinko Paulski” te im uručili prigodne i korisne darove.
Dobrodošlicu uime svih korisnika Prenoćišta zaželio je učenicima Miro, izrazivši zadovoljstvo što su ih se sjetili u predblagdanskim danima.
– Želimo vam uspjeh tijekom školovanja i po završetku. Dabogda se ponovno sreli i družili, poručio im je Miro.
Nastavnica Zdenka Vulić voditeljica je ekoškole koja djeluje pri Medicinskoj školi te je ovom prigodom kazala da su učenici prikupljali plastične boce koje su, kasnije, prodali, a dobivena sredstva usmjerili u kupnju prigodnih darovaa.
– Namjera nam je bila kupiti nešto prehrambenih proizvoda, no doznali smo da se vodi briga o vašoj ishrani. Stoga smo odlučili darovati vam higijenske potrepštine i kavu za koju smo čuli da je volite piti. S obzirom na to da smo smješteni u vašem susjedstvu, nadam se da ćemo imati još prilika družiti se s vama, kazala je Vulić. Jedan od korisnika Prenoćišta dodao je da su i oni spremni pomoći Medicinskoj školi ako im bude što potrebno.
– I mi smo ekološki radnici i voljni smo vam pomoći u prikupljanju plastične ambalaže, kaže jedan od štićenika.
Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, zahvalila je učenicima i njihovim nastavanicama što su prepoznali potrebe korisnika Prenoćišta.
Među učenicima koji su jučer posjetili Prenoćište bile su Josipa i Katarina kojima je ovo prvi put da su posjetile jedan ovakav objekt te su izrazile zadovoljstvo što se društvo brine o osobama koje nemaju “svoj krov nad glavom”.