Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Izgradivi zadarski suvenir za nagradu kreativnosti i inovativnosti

20.04.2011. 22:00
Izgradivi zadarski suvenir za nagradu kreativnosti i inovativnosti


Među brojnim zanimljivim projektima na adresu Mreže za razvoj i kreativnost stigao je i zanimljiv turistički projekt grada Zadra – Izgradivi zadarski suvenir, odnosno igračka za djecu od koje se može složiti stilizirana verzija zadarskih znamenitosti


Mreža za razvoj i kreativnost četvrtu godinu zaredom organizira Dan kreativnosti i inovativnosti i dodjeljuje nagrade za kreativne i inovativne projekte, programe i pojedince, a koji će se održati 25. svibnja u zagrebačkom kazalištu “Komedija”.
Kako doznajemo u Mreži za razvoj i kreativnost, među brojnim zanimljivim projektima na njihovu je adresu stigao i zanimljiv turistički projekt grada Zadra – Izgradivi zadarski suvenir, odnosno igračka za djecu od koje se može složiti stilizirana verzija zadarskih znamenitosti. Centar kreativnosti je, čini se, grad Varaždin, koji se, kako kaže Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost, svake godine prijavljuje s raznim zanimljivim projektima. Također navodi kako je izvrsna turističku priču – Priču s jastuka, ove godine donijela i tvrtka “Granum G” iz Zagreba, a kako su divovi gradili Istru i Legenda o Teuti, samo su neke od priča koje se mogu naći na njihovim edukativnim i funkcionalnim jastucima.
– Hrvati su kreativan narod, svakodnevno nastaju nove kreativne i inovativne ideje, a naša je želja da barem jednom godišnje okupimo sve te kreativce i nagradimo njihove ideje i projekte. Kreativan način promišljanja i jest jedan od glavnih pokretača pozitivnog razmišljanja jer uvijek pruža osjećaj da postoji rješenje za sve, ali i jedan od glavnih pokretača gospodarstva i društva, objasnila je Nikolić, istaknuvši kako projekte pristigle na natječaj ove godine ocjenjuje stručni žiri u sastavu prof. dr. sc. Slavko Krajcar, prof. dr. med. Mate Granić, dipl. ing. stroj. Branka Petrišić Rakić, dipl. oec. Vesna Trnokop Tanta, prof. dr. sc. Peruško Bogdanić, mr. sc. oec. Sandra Mihelčić, mag. oec. Andrija Popović i prof. Ivana Nikolić.
Dan kreativnosti i inovativnosti 2011. godine održava se pod pokroviteljstvom i u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Gradom Zagrebom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a prijave za nagradu za kreativnost i inovativnost još uvijek su otvorene.
Stoga Nikolić ističe da Mreža za razvoj i kreativnost poziva tvrtke, menadžere, građane i sve kreativce da se prijave ili predlože tvrtke, menadžere i pojedince za ovogodišnju Nagradu za kreativnost i inovativnost, a svi oni se mogu prijaviti do ponedjeljka, 25. travnja. Valja naglasiti kako se nagrada za kreativnost i inovativnost dodjeljuje u devet kategorija i to kreativni i inovativni program ili proizvod, menadžer, razvojni program jedinica samouprave, turistički projekt ili proizvod, projekt ili program u kulturu i umjetnosti, projekt ili program kreativne industrije, projekt održivog razvoja, edukacijski program, projekt poticanja i razvoja tolerancije i prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju.