Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kemoplast još čeka bolje dane

20.04.2011. 22:00
Kemoplast još čeka bolje dane


Uskoro očekujemo dokapitalizaciju i normalizaciju tvrtke. Trenutačno u tvrtki radi 30-ak ljudi, dok je 20-ak njih otišlo. Ukupan dug prema svim radnicima iznosi oko milijun kuna, ali nakon dokapitalizacije i normalizacije očekujemo i isplatu svih dugovanja, rekao je Kokić


Radnici Kemoplasta ovih su dana imali sastanak s vlasnikom i direktorom Marjanom Piskarom koji im je obećao isplatu jedne plaće, a što je i učinio u utorak. Ovom isplatom dug prema radnicima pao je na četiri plaće. Radnicima su uz plaću isplaćeni i putni troškovi. Na sastanku su radnici i vlasnik razgovarali o brojnim problemima koji su snašli tu tvrtku, pa su tako govorili i o pokretanju proizvodnje, koja zbog nedostatka sirovine stoji već dva tjedna, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH. Dodao je da se Piskar obvezao da će poslije Uskrsa isplatiti još jednu plaću. Također, vlasnik je rekao da je nabavio sirovinu te da bi početkom svibnja proizvodnja opet trebala krenuti.
 – Na sastanku s direktorom dogovorili smo i da se sindikat zauzme za tvrtku te dogovori termin za sastanak u resornom ministarstvu, gdje će vlasnik moći iznijeti sve probleme i potražiti pomoć Vlade, kazao je Uranija i dodao da su najveći problem s kojim se Kemoplast susreće nenaplaćena potraživanja. Naime, prema Uranijinim riječima, Kemoplast ima višemilijunska nenaplaćena potraživanja koja ne može naplatiti zbog opće nelikvidnosti.
Uranija je dodao da je problem Kemoplasta i taj što druge tvrtke imaju prednost na natječajima prilikom izgradnje infrastrukture.
 – Tražit ćemo sastanak s gradonačelnikom da podupre Kemoplast tako da i on nađe svoje mjesto na tržištu. Naime, htjeli bismo da se Kemoplastovi proizvodi ugrađuju u gradsku infrastrukturu jer Kemoplast nema jednake uvjete na tržištu iako ima kvalitetnije proizvode, zaključio je Uranija.
Istaknuo je perspektivnost Kemoplasta i vjeruje da bi ta tvrtka mogla imati svijetlu budućnost pa čak i vratiti ljude koji su otišli.
 – Vlasnik je nabavio 50 tona sirovine i početkom svibnja trebali bi početi raditi. Također uskoro očekujemo dokapitalizaciju i normalizaciju tvrtke. Trenutačno u tvrtki radi 30-ak ljudi, dok je 20-ak njih otišlo. Ukupan dug prema svim radnicima iznosi oko milijun kuna, ali nakon dokapitalizacije i normalizacije očekujemo i isplatu svih dugovanja, rekao je Branko Kokić, sindikalni povjerenik Kemoplasta.