Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Marenić jači od boli

20.04.2011. 22:00
Marenić jači od boli


Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su izvrsno peto mjesto na 470 Spring Cupu u Francuskoj u konkurenciji 72 posada koje će se idućeg tjedna nadmetati i na regati Svjetskog kupa u Hyeresu, također u Francuskoj. Unatoč bolovima u ramenu Igor Marenić vratio se nakon dvomjesečne stanke i pokazao da ga ni stanka ni ozljeda ne mogu zaustaviti.
– Rame boli. Liječnici su rekli da će boljeti još sigurno pet-šest mjeseci, a to znači praktički cijelu sezonu. Što je tu je. Glavno da mogu jedriti i da treninzi i natjecanja ne mogu nanijeti štetu ramenu. Nakon Predolimpijske regate u kolovozu u Velikoj Britaniji imat ću vremena za oporavak prije Svjetskog prvenstva u Australiji u prosincu. Šteta je samo što nam je propala prigoda za dobar rezultat u Svjetskom kupu. Išli smo u Miami radi toga, međutim kako nisam mogao jedriti Palmu, nažalost, nedostajat će nam ti bodovi za visoki plasman u SK – kaže Marenić.
470 Spring cup jedrio se uglavnom po laganom vjetru. Fantela/Marenić su od prvog dana bili među deset najboljih posada. Borba za pobjedu na regati vodila se između japanske posade Harada/Yoshida i Novozelanđana Snow – Hansen/Saunders. Odluka je pala u zadnje plovu regate. Treće mjesto pripalo je također japanskoj posadi, Matsunaga/Imamura. Karakteristika je gotovo svakog olimpijskog ciklusa da se nakon dvije godine manje-više mirovanja azijatske posade priključe europskoj turneji u predolimpijskoj godini, uvijek s nekoliko izvrsnih posada.