Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nemamo velika očekivanja od Porina

20.04.2011. 22:00
Nemamo velika očekivanja od Porina


Za proglašenje pjesme “Ajme meni nije mi dobro” Hitom godine može se glasovati na broj 065 800-401.


Kada su prije dvije godine prvi put otpjevali svoju neobičnu ribičku avanturu u pjesmi “Ajme meni nije mi dobro”, sad već mega popularni Sexymotherfuckersi nisu ni slutili da će im upravo ta pjesma osigurati nominaciju za Porin 2011. U konkurenciji za hit godine uz njih su Jelena Rozga s “Bižuterijom”, klapa Sv. Florijan i Čedo Martić s “Kako ću joj reć da varim”, Kinoklub – “Za nju”, Gibonni sa pjesmom “Žeđam”,te Lea Dekleva, Mladen i Saša s “Dogodila se ljubav”. Nedvojbeno, sve pjesme zaslužuju nominaciju, ali je “Ajme meni nije mi dobro” ipak po mnogima posebna. Čini li ju posebnom glazba, aranžman ili tekst teško je odlučiti, ali je činjenica da se od svog prvog radijskog emitiranja širi Lijepom našom poput groznice.
– Nominacija nas je iznenadila jer se sve prebrzo odvilo, pa nam se na trenutak čini kao da se to zapravo ne događa nama. Mi i ne stignemo previše razmišljati o svemu, jer smo u zadnjih godinu dana imali bezbroj nastupa, a još nas toliko i čeka u naredno vrijeme. Naravno da nam laska činjenica da smo nominirani za Porin, ali iskreno, u ovom trenutku nemamo neka velika očekivanja, vidjet ćemo što će biti kad do toga dođe, govori pjevač Ivo Petrić.
 Središnja dodjela nagrada “Porin” održat će se 15. svibnja u Biogradu na moru, a SMF će posebno za tu prigodu odsvirati i nekoliko pjesama za televizijski prijenos uživo. Prije nekoliko dana smo ih zatekli ispred njihove prostorije za probe kako “vježbaju” hod po crvenom tepihu, jer ne žele, govore u šali, da na Porinu ispadne da su po tom pitanju neiskusni.
 Iako je za medije sad najaktualnija njihova nominacija za Porin, SMF su trenutačno pod dojmom snimanja njihovog novog spota za pjesmu “Dido moj”. Radnja spota se uglavnom odvija na otoku Ugljanu i Pašmanu, gdje je prošle nedjelje snimanje izazvalo veliko oduševljenje mještana. Uz glavnog protagonista Braceka iz Sv. Filipa i Jakova, spot će zasigurno ispuniti očekivanja.
– A što reći, još ne možemo doći sebi od tolike količine smijeha. “Dido” je stvarno bio odličan i vrhunski je odradio svoju ulogu. Tomek je to profesionalno snimio, i sad samo čekamo da cijelokupni produkt ugleda svijetlo dana. Za sad ne znamo točan datum promocije spota, ali se nadamo da će to biti pred ili na samom Porinu, kaže Petrić.