Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uskrsni paketi najugroženijima

20.04.2011. 22:00
Uskrsni paketi najugroženijima


Ovo su paketi za najugroženije obitelji sa zadarskog područja koje ukupno broje 70 djece i njima smo kao i svake godine odlučili pomoći u suradnji s Rotary clubom te brojnim pojedincima, rekla je Lada Šokota, predsjednica zadarskih Lionsa


Zadarski Lions club u suradnji s Rotary clubom, brojnim pojedincima i tvrtkama i ove su godine razveselili 21 obitelj i omogućili im ugodniji i veseliji Uskrs darovavši im bogate pakete hrane i raznih potrepština.
 – Ovo su paketi za najugroženije obitelji sa zadarskog područja koje ukupno broje 70 djece i njima smo kao i svake godine odlučili pomoći u suradnji s Rotary clubom te brojnim pojedincima. Našoj tradicionalnoj akciji pridružili su se Sonik, Konzum, Pik Vrbovec sa suhomesnatim proizvodima, Vrana s jajima, Vigens s mlijekom, Tvornica kruha Zadar s pogačama, Mardešić s konzervama, Baumax te Cromaris, sa svježom ribom. Zahvaljujemo svim navedenim donatorima kao i svima koji su se odazvali akciji i dali novce, kao i onima koji su sudjelovali na malonogometnoj utakmici gdje smo također sakupljali novčane priloge. Nadam se da smo paketima uspjeli razveseliti ove obitelji i ovu djecu i uljepšati im Uskrs, rekla je Lada Šokota, predsjednica zadarskih Lionsa.
Svaka obitelj je dobila paket ribe te velike pakete mlijeka, jaja, ribljih konzervi, brašna, ulja, deterdženata, šampona i ostalih kućanskih potrepština. U svakoj se kutiji našla i pogača kao i slatkiši u obliku uskrsnih jaja i čokoladica za najmlađe.
Sve obitelji zahvalile su se na donacijama i složile su se da će ova pomoć itekako dobro doći. Kazali su da im je ovo uljepšalo uskrsne blagdane.
Jagoda Žugić, majka devetero djece od deset do dvadeset godina, rekla je da će im sve dobro doći.
 – Ovo nam puno znači jer imam mnogo djece koja pojedu zaista mnogo hrane, tako da je svaka pomoć dobrodošla. Teško je u ovim kriznim vremenima, ja ne radim, a muž je na ribama. Ipak, snalazimo se, a i malo nam je lakše jer je troje djece završilo školu, rekla je gospođa Žugić.
Druga gospođa, koja je htjela ostati anonimna, majka je dvoje djece od kojih je jedno s posebnim potrebama. Kazala je da joj je ova donacija uljepšala dan i da se posebno veseli radosti svoje djece kad u košari nađu slatkiše.