Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uskrsni sajam za Osmijeh

20.04.2011. 22:00
Uskrsni sajam za Osmijeh


Ove godine uz Društvo “Naša djeca” na sajmu su sudjelovali i učenici kreativne radionice Osnovne škole Biograd, Savjet mladih Grada Biograda i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Osmijeh. U bojenju pisanica i izradi uskrsnih ukrasa uključila se mladež HDZ-a


Kao i svake godine uoči blagdana Uskrsa održava se u Biogradu na Moru već tradicionalni Dječji uskrsni sajam.
Pokretač i organizator ovog malog, velikog sajma je Društvo “Naša djeca”, a njemu se iz godine u godinu priključuje sve veći broj sudionika. Tako su ove godine uz Društvo “Naša djeca” na sajmu sudjelovali i učenici kreativne radionice Osnovne škole Biograd, Savjet mladih Grada Biograda i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Osmijeh. U bojenju pisanica i izradi uskrsnih ukrasa uključila se mladež HDZ-a, a svi zajedno prodavali su svoje uratke na ovom sajmu.
Dok su školarci prodajom prikupljali novac za neki od školskih izleta, ostali su mladi sav prihod namijenili za potrebe Udruge Osmjeh.
Što se sve moglo vidjeti i kupiti na sajmu najbolje govore fotografije. Bilo je tu, u prvom redu, pisanica obojenih različitim tehnikama, a potom, dakako, i zečića, pilića, svega onoga što je obilježje Uskrsa. I rukom izrađeni proljetni cvjetići te oslikane vaze, kamenčići i figurice od kamena, samo su dio ponude ovog malog sajma s velikim srcem, koji kao takav iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivije gradsko događanje.
Šarenilo ponude i mladih simpatičnih prodavača, bilo je svakako dodatna motivacija posjetiteljima i slučajnim prolaznicima da nešto i kupe. Svakako valja naglasiti, kazala nam je to Slađana Morožin, predsjednica Društva “Naša djeca”, da je jedna skupina njihovih članova posjetila Dugo Selo koje je biogradski grad prijatelj te sudjelovala u njihovu projektu “Ususret Uskrsu”, a kojom prigodom su prezentirali ukrašavanje uskrsnih jaja pod nazivom “Biogradska pisanica mira” te osvojili treće mjesto na spomenutoj manifestaciji.