Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Do kraja lipnja i rotor kod Mazija kuće

20.04.2012. 22:00
Do kraja lipnja i  rotor kod Mazija kuće


Učinit ćemo sve da se rotor izgradi do konca lipnja pa makar se moralo raditi i noću. Dok budu trajali radovi stupit će na snagu novi režim odvijanja prometa, kaže Fabijan


Ražanac će ovogodišnju turističku sezonu, kad su u pitanju prometnice, dočekati spremnije nego prethodnih godina. Naime, ovih je dana Županijska uprava za ceste u Zadru s ravnateljem dipl. inž. Milom Fabijanom pokrenula akciju obnove kolnika i postavljanja novog asfaltnog sloja na županijskoj cesti Ž607 Ražanac-Zadar, dugoj 22,8 kilometara koja osim prometa iz ražanačke općine na sebe preuzima i velik dio prometa iz smjera otoka Paga i Posedarja. Tako se obnavlja puni profil na dvije dionice i to na onoj 600 metara dugačkoj, neposredno smještenoj malo sjevernije od križanja Mazija kuće do farme magaraca Dar Mar, dvostrukom zavoju i inače jednoj od crnih točka na prostoru Zadarske županije te također na dugačkoj dionici kroz Ražanac.
– Ako nas vrijeme posluži vjerujemo da ćemo navedene, kao i ostale planom predviđene poslove na obnovi kolnika na drugim županijskim cestama privesti kraju do početka turističke sezone, a radi se o obilaznici grada Nina, cesti Vrsi-Poljica, cestovnom spoju do Turističkog naselja Zaton, dionici Nin-Zemunik te cestama kroz Vrsi i Poljica, kaže Fabijan dodajući da će se izgraditi i rotor na križanju Mazija kuće.
Prema njegovim riječima, sva potrebna projektno-tehnička dokumentacija je spremna, a ishodovana je i građevinska dozvola. U tijeku je postupak javnog nadmetanja i odabira najpovoljnijeg izvođača.
– Učinit ćemo sve da se rotor izgradi do konca lipnja pa makar se moralo raditi i noću. Dok budu trajali radovi stupit će na snagu novi režim odvijanja prometa na tom dijelu o čemu će žitelji koji žive na prostoru Nina, Ražanca, Briševa i okolnih mjesta pravovremeno biti upoznati, kaže Fabijan.