Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mala djela za veliku budućnost

20.04.2012. 22:00
Mala djela za veliku budućnost


Svatko je sa sobom ponio svoje utiske, a djeca i svoju kreativnu maštu do možda neke nove umjetničke prilike i ponovnog susreta u ovom prostoru Gradske knjižnice, ili nekom drugom dijelu grada Biograda ili šire…


U Gradskoj knjižnici Biograd na Moru, svojim izabranim radovima predstavlja se 20 “malih” slikara i slikarica, djece koja su u tromjesečnoj nastavi (po dva sata tjedno) polazili likovno-književnu radionicu.
Organizatori ovog projekta su bili Gradska knjižnica Biograd na Moru, te Umjetnička udruga ART-TOTAL pod pokroviteljstvom Grada Biograda, dok su radionicu po prvi puta u ovom prostoru, a nakon nekoliko radionica u drugim mjestima Zadarske županije, vodili umjetnici Karolina i Zvonko Čulina.
U programu otvaranja ove dječje izložbe postavljene na slikarskim štafelajima, kroz koji je nakon pozdravnog govora vodila ravnateljica knjižnice Jelka Sipina, na čiju je inicijativu ova radionica i održana, sudjelovali su redom s jednim prigodnim govorom odnosno osvrtom na projekt i izložbu Zvonko Čulina (voditelj), polaznice Lucija Čulina koja je pročitala jednu svoju pjesmu, Ozana Džunić s recitalom pjesme i glazbenim numerama na klasičnoj gitari, kao i dvojica polaznika 2. razreda Glazbene škole Biograd n/m Marin Mušćet i Leon Pedišić (instrumentalno), te Anamarija Pilipović na flauti, dok je voditeljica radionice Karolina Čulina djeci slikarima i slikaricama uručila (uz popratni tiskani materijal – kataloge i pozivnice) i adekvatna priznanja.
Uz kolače i ostale slastice te lagana pića, kao i popratnog gledanja fotografija tj. inserata iz radionice na video-zidu, ovaj ugodan susret u Biogradskoj knjižnici na zadovoljstvo djece polaznika, njihovih roditelja te organizatora, priveden je kraju.
Svatko je sa sobom ponio svoje utiske, a djeca i svoju kreativnu maštu do možda neke nove umjetničke prilike i ponovnog susreta u ovom prostoru Gradske knjižnice, ili nekom drugom dijelu grada Biograda ili šire… Pa možda sve te kreativne okolnosti u skoroj budućnosti iznjedre nekog novog “pravog” umjetnika ili umjetnicu. U suprotnom, za sjećanje i radost ostat će im svima ova prva kreativna radionica, koja je u jednom životnom trenutku sve samo dodatno oplemenila, onako usputno kao lijepa uspomena.


Izlagači




Svoja djela izložili su Adrian Bauch, Lucija Bogdanić, Vedrana Brčić Igić, Lucija Čulina, Lana Džunić, Ozana Džunić, Luka Eškinja, Tina Eškinja, Roko Joković, Kristina Katuša, Zoi Lukić, Loreta Macuka, Barbara Pešić, Anamarija Pilipović, Zvonimir Pilipović, Nika Sutlović, Ema Tolić, Marija Ugrinić, Antonija Vodopija i Lucija Vujković