Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mladi pomorci – veliki šahisti

20.04.2012. 22:00
Mladi pomorci – veliki šahisti


U školskoj knjižnici, uz dobru atmosferu i podršku kolega, između 28 natjecatelja – članova kluba jučer su na kraju najbolji bili Mate Skoblar, zatim na drugom mjestu Tomislav Špaleta i na trećem Juraj Antičev


U Pomorskoj školi Zadar jučer je održano natjecanje u šahu između članova školskog šahovskog kluba Sv. Nikola. To je drugo natjecanje ovog kluba, osnovanog prije godinu dana. U međuvremenu, članstvo je naraslo za 8 učenika, šah se igrao na velikim odmorima, prije ili poslije nastave, a time su se lagano i razbijale predrasude da pomorci na brodovima vječno – kartaju.
A sve je počelo kad je njihova profesorica Ivona Posedl-Jevšćek donijela jedan stari šah. Učenici su se zainteresirali, što je svima bilo drago jer je ova igra vrlo dobra za njihovu koncentraciju, pamćenje, učenje, kao i motivacija za uspjeh u drugim područjima.
Posedl-Jevšćek i Maja Zekulić su voditeljice kluba, a klub nosi ime zaštitnika pomoraca i putnika.
U školskoj knjižnici, uz dobru atmosferu i podršku kolega, između 28 natjecatelja – članova kluba jučer su na kraju najbolji bili Mate Skoblar, zatim na drugom mjestu Tomislav Špaleta i na trećem Juraj Antičev.
Matu Skoblara je otac naučio igrati šah dok je imao sedam godina. Trenira u klubu Sv. Vid u Privlaci, a i prošle godine je pobjedio na školskom natjecanju. Tko god pobjedio, mladi šahisti Pomorske škole vesele se novim partijama.