Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prahić pogodio, opstanak riješio

20.04.2012. 22:00
Prahić pogodio, opstanak riješio


U 26. kolu Prve HNL Zadra je na Stanovima zgoditkom Igora Prahića uspio osvojiti tri vrijedna boda i potpuno se približiti ostanku u prvoligaškom društvu. Nije to bila utakmica koja će dugo ostati u pamćenju. Cibalia prilično rezervirana, a Zadrani poprilično sputani imperativom rezultata. Ipak na kraju za Zadrane su najvažniji bili bodovi, a  taj je cilj ispunjen.
U 8. minuti Banović je izborio slobodni udarac na 30 metara po sredini vrata. Mršić je pokušao ponoviti Maksimir, čak i nije bio daleko, lopta je prohujala tik uz lijevu vratnicu gostujućeg gola.  Igrala se 21. minuta kada je Vasilj prošao po lijevoj strani i u namjeri da centrira za nekog od suigrača umalo pogodio mrežu gostiju.
U 27. minuti Zadrani su ponovno bili blizu vodstva, ali ne po zasluzi, već zbog pogreške gostujućeg vratara Mladena Matkovića. Mršić je prihvatio loptu na desetak metara iskosa, ali Matković je ipak uspio ispraviti pogrešku. Do 36. minute ništa, a onda su Zadrani ponovno priprijetili. Bilaver se sjurio prema šesnaestercu gostiju, dodao Banoviću koji iz prve pronalazi Mršića. Mršić se dobro okreniuo, ali pucao je traljavo.
Već početkom drugog poluvremena Zebić mijenja, na desni bok umjesto Josipa Bilavera šalje Gržana. U 64 Zadrani imaju jmovu prigodu. Surać je okomitom loptom pronašao utrčalog Mršića koji pokušava lobom, ali neuspješno.
Igrala se 76. minuta kada je Surać uposlio Ivančića koji se sjurio u šesnaesterac gostiju i iskosa pokušao prevariti vratara Matkovića. Međutim , lopta je prošla malo pored vratiju. U 77. minuti Surać je na 20 metara izborio prekršaj. Izvođač je bio Mršić, tuče u donji desni kut, ali vratar Matković krajnjim naporom loptu izbija u korner. Korner izvodi ponovno izvodi Mršić,a  najviši u skoku bio je Prahić koji na prvoj vratnici tuče glavom u suprotni kut nemoćnog vratara Matkovića – 1:0.
U 85. minuti Mršić se ponovno našao u izglednoj situaciji, ali pucao je traljavo. Do kraja su Vinkovčani pritisnuli pokušavajući doći barem do remija, ali nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu prigodu. Zasluženi trobod Zadra.


 ZADAR – CIBALIA 1:0


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Leo Krstičević (Ploče) i Mario Pepur (Split). Strijelci: 1:0 Prahić (79′). Žuti kartoni: Jonjić, Jerbić, Gluić (Zadar) Jurić (Cibalia)
ZADAR: Gluić 6, Fuštar 6, Prahić 6;5, Jonjić 6, Bilaver 6(od 52. Gržan 6), Jerbić 6, Banović 6 (od 57. Surać 6,5), Vasilj 6, Ćurjurić 6(od 74. Ivančić -), Begonja 6, Mršić 6,5.
CIBALIA: Matković 6, Matoš 5,5, Čuljak 5,5, Tomić 5,5, Koledić 5,5(od 83. Prgomet -), Župarić 5, Jurić 5,5(od 59. Puljić 5,5), Vitaić 6, Mazalović 5,5, Lučić 6 (od 66. Radotić 5,5), Kresinger 5,5.




 IZJAVE TRENERA


DALIBOR ZEBIĆ, TRENER ZADRA
Cibalia je pokazala koliko je čvrsta, uostalom ovo im je tek četvrti poraz ove sezone. Pojačanom sredinom pokušali smo dobiti premoć u sreini terena, iz čega bismo stvorili pokoju šansu. Međutim, to je išlo dosta teško i sporo, a  sigurno su za većinu toga zaslužni gosti. Dosta sporo i teško. Sretno smo iz prekida riješili pobjedu. Nismo još uvijek osigurali ostanak, ali smo blizu tome i vjerujem da ćemo nakon ove pobjede ubrzo i matematički biti sigurni. To je veliki korak za našu mladu momčad i mogu im i ovim putem čestitati na tome.
SAMIR TOPLAK, TRENER CIBALIJE
– Tužan sam i razočaran. Upozoravao sam i prije ove utakmice svoje igrače da je Zadar opasan u prekidima. Utakmica je nekako i išla u tom pravcu da završi remijem, nije bilo puno prilika i da smo uspjeli održati koncentraciju do kraja mislim da bi osvojili bod.. Ljut sam na svoje igrače kako su reagirali kod tog prekida, ali i greške su sastvni dio igre. Izgleda da nas je ipak srijeda i utakmica s Osijekom potrošila i to je rezultiralo ovim porazom. U prvom poluvremenu smo čak i stvorili neke prilike, ali u nastavku smo pali. Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi.