Konstituirano OV Kukljice, vijećnici će raditi za 0 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Nakon krize vlasti i prijevremenih izbora u Općini Kukljica, koje je ponovno osvojio Marin Boško, konstituirano je i Općinsko vijeće. Za razliku od posljednjeg puta, prije dvije godine, kad im to nije uspjelo bez pomoći iz Ureda državne uprave, ovaj put sjednica je protekla dostojanstveno, a za predsjednika Općinskog vijeća imenovan je Milorad Koščica.

Kukljičko vijeće ima devet vijećnika, a Koščica je jedan od pet koji su "prošli" u vijeće s nezavisne liste Marina Boška.

U vijeću su još dva vijećnika s nezavisne liste Ante Borisa Martinovića i po jedan s nezavisne liste Ivana Karlića i HDZ-a.

- Vijeće je konstituirano sa sedam glasova "za" i dva suzdržana. Prvu radnu sjednicu, na kojoj je nazočilo osam od devet vijećnika, održali smo u srijedu i usvojili proračun za 2015. godinu u iznosu 3,6 milijuna kuna. Proračun je usvojen sa sedam od sedam glasova jer je osmi član vijeća, Ante Boris Martinović, napustio sjednicu prije glasanja zbog drugih obaveza, rekao nam je novi-stari načelnik Marin Boško. Prije usvajanja proračuna vijećnici su jednoglasno pristali i da se krene u izradu razvojne strategije općine do 2020. godine. To je bio prijedlog upravo Marina Boška koji je predložio i da vijećnićke naknade budu nula kuna i predsjedniku Vijeća i svim ostalim vijećnicima. Protiv tog prijedloga bio je samo A. B. Martinović čija je lista s tri HDZ-ova vijećnika u prošlom sazivu činila većinu i koštala Općinu nešto više od sto tisuća kuna, budući da su se četiri vijećnika s Boškove liste već tada odrekli naknade.

- Predložio sam, a i usvojeno je da financiranje političkih stranaka iz općinskog proračuna godišnje iznosi jednu kunu po vijećniku, a usvojena je i moja plaća koju sam predložio u iznosu od 6.900 kuna, kaže štedljivi Boško koji ima najmanju plaću od svih 28 načelnika u Zadarskoj županiji.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno