WEB PIJACA Povrće, riba, sadnice, cvijeće...- preko virtualnog svijeta do kućnog praga

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Uspjela inicijativa LAG-a Laura i LAGUR-a Lostura
Povrće, voće, riba, dagnje, kamenice, šparoge, žutenica, koromač, sir, panceta, jaja, med, vino, maslinovo ulje, kvasina, sadnice povrća i cvijeća i štošta drugo, prodaje se virtualno putem WEB PIJACA (Zadar/Biograd), a dostava dolazi na kućna vrata naručitelja, kazao je Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura i LAGUR-a Lostura, osnivača online prodaje WEB PIJACA
WEB PIJACA
WEB PIJACA na startu doživjela uspjeh

Usprkos pandemiji koronavirusa poljoprivrednici nisu ugasili svoje strojeve, proljetna sjetva i sadnja povrtlarskih kultura je u punom jeku. Međutim, kad je Stožer civilne zaštite zatvorio tržnice i ribarnice, mnogi poljoprivrednici i ribari ostali su bez mogućnosti prodaje. Poneki su se brzo snašli i grupirali, na internetu i društvenim mrežama otvorili su online prodaju i započeli novu eru virtualnih tržnica.
- Na Facebook stranici pokrenuli smo profil WEB PIJACA (Zadar/Biograd) s ciljem da proizvodi koje su vrijedno pripremali OPG-ovi ne propadnu, a da ljudi ne ostanu bez opskrbe zdravom i domaćom hranom. Riječ je o javnoj grupi koja povezuje lokalne poljoprivrednike i ribare s kupcima na području Biograda na Moru i cijele Zadarske županije, kazao je Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura i LAGUR-a Lostura sa sjedištem u Biogradu.

Preko 3.500 članova

Povrće, šparoge, žutenica, koromač, riba, dagnje, kamenice, domaći sir, jaja, med, sadnice povrća i cvijeća, vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, panceta, kvasina i štošta drugo, prodaje se virtualno putem WEB PIJACA (Zadar/Biograd) i dolazi na kućna vrata naručitelja.
- U javnu grupu je uključeno oko 90 proizvođača i ribara, zasad ima preko 3.500 članova, istaknuo je Čupić.
Dostupnost lokalnih proizvoda se još jednom pokazala kao izuzetna prednost. U vrijeme pandemije dostava proizvoda brojnih OPG-ova, ribe i plodova mora, odvija se uz sve higijenske uvjete, zaštitne maske, bez bliskih kontakata.
- Krilatica Facebook grupe WEB PIJACA (Zadar/Biograd) u kojoj poljoprivrednici i ribari posluju s kupcima iz čitave Zadarske županije je ‘kupujemo lokalno, ostani doma i naruči preko WEB PIJACA’, naglasio je Čupić.

Veliki travanjski hit

U sve nazočnijem virtualnom svijetu pučanstvo Zadarske županije može kupiti oko 50 proizvoda.
- Na WB PIJACA svakodnevno se osvježavaju fotografije proizvoda, podaci i vrste ponuda, a tu su i svi kontakti proizvođača i ribara, način naručivanja, cijene, naplate i dostave, objašnjava Čupić.
Pravila su jasna, ako ste kupac, napišite koje proizvode trebate (voće, povrće, ribu...) a ako ste prodavač, napišite: tko ste, što prodajete i po kojoj cijeni; kontakt broj i/ili e-mail; način plaćanja (gotovina ili internet bankarstvom); način dostave/preuzimanja.
- Imamo odlične uvjete za proizvodnju i treba ljude što više poticati na konzumiranje domaćeg voća povrća i u svakoj prigodi isticati važnost konzumiranja ribe i morskih plodova te pčelinjih proizvoda, promovirati koncept malih OPG-ova jer su obiteljski i isključivo ovise o vlastitoj radnoj snazi, zaključio je Čupić.

 

Bolić: Cijeniti hrvatske poljoprivrednike i ribare

U uvjerenju sam da će se ovaj trend nastaviti i kada se pobijedi nova bolest korona te da će se kupci trajno vratiti domaćem proizvodu i na taj način nastaviti cijeniti plod ruku hrvatskih poljoprivrednika i ribara, kazala je Posedarka Marijana Bolić, predsjednica udruge Novigradska dagnja.

 

Dostavljaju domaće divotice

OPG Marinović i dalje neumorno radi te vam omogućava da se osladite mladom kapulicom i zazelenite svoj vrt sadnicama povrća (pomidora, krastavaca, tikvca, salate i blitve...) Cijena kapulice je 5 kn/vezica, salate 0,70 kn/kom, a svih ostalih sadnica 3 kn/kom.
- Kako naručiti ove divotice? Ako vam se tipka, pošaljite mi poruku u inbox, a ako vam se priča, zovite mog tatu na broj 098 95 99 497 (Ljubo). A što je s dostavom? Naravno da može, i to besplatno (uz uvjet kupnje od minimalno 30 kn). Ako pak želite sami izabrati svoje sadnice, posjetite nas na Smiljevcu (točnu adresu šaljem na zahtjev u inbox) ili nas potražite u subotu na Seljačkoj tržnici kod Supernove, na WEB PIJACA oglašava Ivana Marinović.

 

Rad na zraku i osigurano radno mjesto

Rad u polju je posao na svježem zraku i u opuštenoj atmosferi puno znači za čovjekovo fizičko i mentalno zdravlje. U tom poslu može se pronaći ispunjenje, zadovoljstvo i osiguranje radnog mjesta i vlastite egzistencije, kazala je Antonija Čirjak iz Vrane.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)