Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mališani »izgradili« Virski most od štipalica

21.04.2021. 11:15


Radovima s prepoznatljivim motivima otoka Vira na Danima Zadarske županije u najljepšem svjetlu predstavio se Dječji vrtić Smješko, a posebno mjesto izložbenog prostora Edukativne dvorane Kneževe palače u Zadru pripalo je sjajnoj kreaciji Virskog mosta. Napravljen od kartona, konopa, obojene aluminijske folije, komada kamena, stiropora i obojenih štipalica, Virski most dominirao je maštovitošću kojom su virski mališani iz skupine Leptirića i njihove odgojiteljice ukrasili poznati virski simbol. No, nisu ni kamena Kaštelina ili slika Lanterne zaostajali za Virskim mostom, kao niti drugi radovi virskih Bubamara i Mravića napravljeni tehnikom tuša u boji na staklu, akrilnih boja na staklu ili luckasti mozaik od CD-ova na platnu.
– Dobro smo se pripremali za rođendan naše Županije, pa smo radili gotovo tri tjedna, doznali smo od ravnateljice Smješka Julijane Begonja, pedagoginje Marine Grbić i odgojiteljice Romane Budija koje su na Danima Zadarske županije pohodile Kneževu palaču. Osim sudjelovanja na izložbi radova kao konačnoj procjeni učinjenoga, cilj ove radionice bio je i upoznavanje samog otoka.
– Djeca su puno naučila o Viru i još uvijek uče, jer ga ne poznaju dovoljno. Virski most je najpoznatiji virski simbol, no Kaštelina im je nešto manje poznata. Zato je ovo bila prilika da nešto naučimo o otoku na kojemu živimo, naglasila je odgajateljica Budija.
Izložba u Kneževoj palači u Zadru traje do 7. svibnja, organizirana je na pozivni natječaj Narodnog muzeja Zadar »Županijo, sretan ti rođendan«, a edukativni prostor Kneževe palače u kojemu se nalaze dječji radovi otvoren je u vremenu od 9 do 18 sati.