Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Zelena Europa – Zajedno možemo više!«

21.04.2021. 12:45


U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja 2021. godine, Informacijski centar EUROPE DIRECT Zadar organizira kampanju pod nazivom »Zelena Europa – Zajedno možemo više!« koja će se ove godine održati virtualno.
Uzimajući u obzir goruće probleme poput globalnog zatopljenja i klimatskih promjena, opstanak biljnih i životinjskih vrsta, a samim time i čovjeka, je ugrožen. Odgovornim ponašanjem prema okolišu, pažljivom upotrebom energije i vode te korištenjem obnovljivih izvora energije možemo doprinijeti usporavanju klimatskih promjena i zaštiti životne sredine kako bismo sačuvali planetu Zemlju za buduće generacije. Aktivnim obilježavanjem Dana planeta Zemlje, EDIC Zadar želi potaknuti ljude na promišljanje o važnosti očuvanja okoliša i prirode.
Pozivaju na sudjelovanje u obilježavanju Dana planeta Zemlje, posebice djecu, učenike i učenice, odgojiteljice, odgojitelje, nastavnike i nastavnice.
Cilj je da djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci i srednjoškolci osmisle i izrade grupni rad pod nazivom »Zelena Europa – Zajedno možemo više!«. Format rada nije zadan i može biti u bilo kojoj likovnoj, literarnoj ili medijskoj formi (npr. crtež, plakat, pjesma, video, itd.). Uvjet je jedino da je to rezultat grupnog rada razreda ili vrtićke skupine. Radove (ili njihove fotografije ako je riječ o likovnim radovima) EDIC Zadar je zaprimao do 20. travnja 2021. godine do kraja dana na e-poštu: [email protected]. Uz svaki rad bilo je potrebno navesti naziv dječjeg vrtića/škole i naziv skupine/razred koji je izradio rad te ime i prezime mentora/ice.
Najmaštovitiji radovi bit će objavljeni na Facebook stranici EDIC Zadar od 22. travnja 2021. godine, a sve sudionike očekuju grupne i pojedinačne nagrade.