Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Motoristi sa svih kontinenata u Zadru

Autor: Katina Vrsaljko

20.05.2009. 22:00
Motoristi sa svih kontinenata u Zadru

Foto: Filip BRALA



Najveći godišnji svjetski susret motorista FIM RALLY ove godine održava se u Zadru gdje će u srijedu doći oko 1.200 turista na motorima iz 31 zemlje svijeta sa svih kontinenata. Po dolasku motorista održat će se kontrola dolaska kad svi predaju svoje prijave, dobiju medalje i sviraju se njihove himne. Razgledat će Zadar, a potom se uputiti u Zaton gdje će biti smješteni. U Holiday village resortu će se održati službeno otvorenje. U petak će u Zadru na Obali kralja Petra Krešimira IV. izvesti atraktivnu paradu nacija – različite vrste motora sa zastavama svojih zemalja napravit će krug po našem gradu i zasigurno plijeniti poglede.
Za turiste-motoriste osmišljen je izborni program što uključuje razgledavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti – bazeni solane Nin, Nacionalni park Plitvice i Cerovačke pećine. U subotu će svi gosti s brodovima ići na izlet na Dugi otok u Božavu i na otok Ugljan u Preko, gdje će za njih biti organiziran poseban doček i zabava uz živu glazbu.
Organizatori se nadaju da će im mjesta koja će posjetiti ostati u lijepom sjećanju.
Domaćinstvo za 64. FIM RALLY 2009. Hrvatska je dobila prije četiri godine na sjednici nacija u Brazilu. Susret je organizirao Hrvatski motociklistički savez i 1. hrvatski moto klub Zagreb uz podršku turističkih zajednica Zadarske Županije, Grada Zadra, Grada Nina i Općine Preko. Direktor 64. FIM RALLY je Ivan Matacin iz Hrvatskog motociklističkog saveza, odjela za turizam.
– Motoristi će biti smješteni u Zatonu, jednom od najljepših turističkih naselja, obala u Zadru, kraj Morskih orgulja je reprezentativan prostor i uvjeren sam da će svi biti oduševljeni te da će to biti odlična promidžba za ove prostore, rekao je Matacin.
Događanja i atrakcije kao što su ove zasigurno čine naš grad još življim i zanimljivijim.