Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Protiv Croatije i Zagreba prilika mladim igračima

Autor: Šime Ćurko

20.05.2009. 22:00
Protiv Croatije i Zagreba prilika mladim igračima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sljedeće dvije utakmice idealne su prilike i dobar test mladim igračima – tvrdi Bajlo


Josip Bajlo, sportski direktor, jučer je navratio na Stanove na trening prve momčadi. Ništa novo, Bajlo ionako redovno prati što rade Dalibor Zebić i društvo. Iako su do kraja sezone ostala još dva kola, za Zadar je rezultatski sve gotovo, pitanje je samo hoće li momčad sa Stanova završiti na desetom ili jedanaestom mjestu.
– Više smo puta ponovili da je naša želja do kraja sezone osvojiti toliko bodova da bismo na kraju bili deseti. Iako je zapravo svejedno, deseti ili jedanaesti, psihološki bi igračima puno značilo da znaju da su osvojili poziciju na kojoj bi, bez obzira na proširenje lige, i dogodine bili prvoligaši- kaže Bajlo. No, možebitno deseto mjesto ne može zakrpati sve zadarske rupe u sezoni.
– Ne može, i mi smo toga svjesni. Međutim, ne treba toliko kritički govoriti o ovoj sezoni. Imali smo puno problema prošlo ljeto kada smo se, više nego igračima i slaganjem momčadi, morali baviti radovima na stadionu koji su bili nužni za dobivanje licencije. Prva momčad je radila u velikim problemima, trenirali su okruženi građevinskim radnicima i bagerima, a dugo je i trajala neizvjesnost oko toga gdje ćemo igrati domaće utakmice.
I drugi klubovi su imali sličnih poteškoća, poput Zagreba ili Croatije Sesvete.
– Istina, ali svatko u svom klubu najbolje poznaje probleme. Nama se dogodilo da smo u devet kola osvojili samo bod i velika je stvar što smo nakon takvog početka uhvatili ostale konkurente na ljestvici i došli u poziciju da ćemo i dalje biti prvoligaši. Vjerujem da su nas nakon prvih devet kola mnogi otpisali. Ne bježimo od toga da smo jesensku polusezonu odradili jako loše, ali mislim da treba gledati i to da smo na proljeće pokazali bolju igru.
Bolju da, ali ne i odličnu. Uostalom pet utakmica Zadar nije postigao gol.
– Kad bismo potanko sve analizirali bilo je nekih poteškoća koje bismo mogli objasniti kao objektivne. No, ukupno gledajući ključni događaj, zahvaljujući kojem smo se uspjeli pomaknuti s posljednje pozicije, dogodio se u zimskom prijelaznom roku kada smo angažirali igrače koji su se potvrdili kao pojačanja. S njima u momčadi poboljšali smo igru i izgledali puno bolje nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone.
U posljednje dvije utakmice sezone protiv Croatije Sesvete i Zagreba Bajlo je najavio da će priliku dobiti mlađi igrači.
– Sada kada smo potvrdili ostanak želimo vidjeti kakve su mogućnosti igrača koji do sada nisu puno igrali, a to su uglavnom naše mlađe snage. Sljedeće dvije utakmice idealna su prilika i dobar test mladim igračima.
Zna li se nešto o izgledu momčadi za sljedeću sezonu?
– Zasad ne, iako je sigurno da će neki igrači otići. S onima koje želimo zadržati razgovarat ćemo kad završi sezona. Računamo i na neke juniore, pa i kadete koji će biti pozvani na pripreme, a postoji mogućnost povratka igrača koje smo posudili prošle zime.
Budite malo konkretniji.
– Još uvijek nije moguće govoriti o imenima. Treba odraditi sezonu do kraja pa ćemo biti pametniji i konkretniji.


 ZEBIĆ I DALJE NA KLUPI




Bajlo je potvrdio da je Dalibor Zebić trenerski izbor Zadra i za sljedeću sezonu.
– U stručnom stožeru nećemo ništa mijenjati, što znači da Zebić ostaje trener.


 PROTIV CROATIJE SLOBODAN ULAZ


Za posljednju domaću utakmicu sezone protiv Croatije Sesvete, koja se igra u nedjelju 24. svibnja u 16.30 sati, na Stanovima će otvoriti vrata gledateljima. Tako će ulaz na tribine Stanova za sve biti besplatan. Posljednji put u Prvoj HNL u klubu su se za ovakav potez odlučili 21. svibnja 2005., također u pretposljednjoj utakmici sezone. Tada je Zadar u Ligi za ostanak golom Leonarda Barnjaka u 68-oj minuti pobijedio Međimurje 1:0.


 ZAŠTO JE OTIŠAO PARMAKOVIĆ?


Mnogima još nije jasno zašto je Ninoslav Parmaković napustio Zadar budući da je riječ o jednom od ne baš brojnih igrača koji su se po dolasku u Zadar pokazali kao kvalitetna pojačanja.
– Između Parmakovića i Zadra nema nikakvih trzavica ni repova. U dogovoru s njim odlučili smo da je odlazak iz Zadra najbolje rješenje. Mi smo svoje obveze prema njemu ispunili, dobio je potrebne papire, a s njima i dovoljno vremena za pronalazak novog kluba. Slažem se da je on bio jedan od boljih igrača koje smo imali u posljednjim sezonama, njegov pristup igri donio je našoj momčadi mnogo toga dobrog.