Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Uspješna i ambiciozna generacija

Autor: Katarina Belić

20.05.2009. 22:00
Uspješna i ambiciozna generacija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Najljepšom je proglašena Josipa Skoblar, dok je najljepši maturant bio Karlo Bilić. Najbolje odijelo je imao Dino Martinović dok je ponosna vlasnica najljepše haljine bila Matea Zrilić


Dvadeset i treća generacija maturanata gimnazije Franje Petrića u restoranu “Zadar” proslavila je završetak svog srednjoškolskog obrazovanja.
Uz veselu pjesmu, glasnu ćakulu i rukovanje s profesorima i ravnateljem Zdravkom Ćurkom, maturanti su polako jedan za drugim ulazili u restoran u društvu svojih pratnji i prijatelja. Nakon uvodne riječi maturantice, sve nazočne je pozdravio i ravnatelj.
– Želim da se svi večaras zabave i da polože svoj prvi dio “mature”. Naime, na maturalnoj zabavi maturanti trebaju pokazati znaju li se nositi sa svim slobodama koje su im dane posebno u pogledu alkohola i zabave. No, siguran sam da u tome nitko neće večeras razočarati, jer ovo je jedna izuzetno uspješna i ambiciozna generacija. Večeras su svi zaista divni i lijepi i neke učenike u ovim svečanim odorama jedva prepoznajem. Želim da im je svima ovo večeras tek početak jednog lijepog života u svijetu odraslih u kojemu će oni i dalje, kao večeras, svojoj zajednici i nama biti na ponos i radost, kazao je Ćurko. Nakon pojedinačnih predstavljanja razreda dijelile su se i bogate nagrade, a najsretnijeg je F-tours darovao s putovanjem u Španjolsku. Proglašenja dobitnika brojnih izbora samo je dodatno oraspoložilo ionako vesele, raspjevane i rasplesane maturante. Pa je tako najljepšom proglašena Josipa Skoblar, dok je najljepši maturant bio Karlo Bilić. Najbolje odijelo je imao Dino Martinović dok je ponosna vlasnica najljepše haljine bila Matea Zrilić. Najvještiji na plesnom podiju bili su Karlo Bilić i Gianna Lazinica koji su naposljetku proglašeni najboljim plesnim parom. Nakon maturalne zabave u restoranu “Zadar” većina maturanta zoru je dočekala na zajedničkoj kavici u  Caymana.